Boks sporuna babasını dövmek için başladı
İstanbul Sultanbeyli'de yaşayan eski boksör İsmail Özkan, boks sporuna başlama nedenini açıkladı. Özkan, küçük yaşlarda babasından şiddet gördüğü için boks sporuna başladığı ve bu sayede kendisini korumayı amaçladığını söyledi.
ABONE OLSultanbeyli’de yaşayan eski boksör İsmail Özkan, küçük bir ayakkabı atölyesinde ayakkabı tamiri yaparak geçimini sağlıyor.
Boks eldivenleri, kazandığı madalyaları ve yer aldığı gazete haberleriyle atölye duvarını süsleyen Özkan, bok sporuna babasının kendisine uyguladığı şiddete karşılık vermek için başladığını kaydetti.
"BU BOKSU ÖĞRENECEĞİM BABAMI DÖVECEĞİM"
Gençliğinde uzun zaman boksla uğraştığını kaydeden Özkan, "Babam küçük yaşta beni çok dövüyordu. Öyle sinirleniyordum ki, kendi kendime 'Bu boksu öğreneceğim, babamı döveceğim' diyordum. Ama baba dövülür mü? Ben de boksa başladım. Babam da o aralar hasta oldu. Maçlara çıkıyordum. Maçı kazandığımda tribünlere bakıyordum, 'Babam keşke yanımda olsaydı da maçlarımı seyretseydi' diyordum. Arkadaşlarımın babaları gelirdi, omuzlarına alıp gezdirirlerdi. Benim babam yoktu. Bunun duygusallığını hâlâ yaşıyorum." ifadelerini kullandı.
"OĞLUM DİKKAT ET KENDİDE"
Babasının beyin kanaması geçirdiğini için müsabakalara katılamadığını belirten Özkan, "Ben kendi maçlarımı izletmeye çalışıyordum, izleyemiyordu, akli dengesi gitmişti. Babama maçlara gideceğim dediğimde 'Oğlum dikkat et kendine' derdi." şeklinde konuştu.
"AYAKKABI TAMİRCİLİĞİ AZALDI"
Ayakkabı tabirciliği hakkında mesleğin zor yanlarından da söz eden Özkan, "Ayakkabı tamirciliği azaldı, bitti. Önceden 4-5 kişi bile küçük bir atölyede tam zamanlı çalışırken, şu an tamamen bitti. Şimdi ayakkabıları kimse tamir ettirmiyor, atıyor kenara yeni ayakkabı istiyor. Böyle sıkıntılar var." dedi.
Ayakkabıların uzun ömürlü olması için yapılması gerekenleri de anlatan Özkan, şunları kaydetti:
"Ben kendim ayakkabı yapıyorum. Hakiki deri fabrikadan tuzlanarak çıkıyor. Tuzlanmış deri ile ayakkabı imalatını yapıyoruz, üstüne rötuş boyası atıyoruz. Bunu alan kişi bir gün sonra yağmur veya su temas etmeden lostrada güzel bir boya attırması lazım. Ondan sonra bu ayakkabı tuzu atmaz, rahat bir şekilde giyilebilir. Boyamazsan bu ayakkabı beyazlar.”