Korkunç olay: Ağrıyan bacağına sardığı ot hastanelik etti!

Erzurum'da yaşayan Hatice Demir (73) isimli kadın ağrıyan bacağının ot sardı. Ağrısı geçsin diye ot sardığı bacağında 2. derece yanık oluşan Demir, hastanelik oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2025 16:36 GÜNCELLEME 24.07.2025 16:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Korkunç olay: Ağrıyan bacağına sardığı ot hastanelik etti!
Korkunç olay: Ağrıyan bacağına sardığı ot hastanelik etti!

Uzundere ilçesinin Ulubağ Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi Hatice Demir, bir hafta önce ağrıyan sağ bacağını doktora muayene ettirmek yerine "su nanesi otu" ile sardı.

OTU KAYNATIP BACAĞINA SARDI

  • Kaynattığı otu bacağına bağlayıp bir süre bekleten Demir'in ağrıları daha da arttı.

  • Demir, bunun üzerine sargıyı açınca bacağında şişlik ve derin yanıklar oluştuğunu gördü.

  • Yakınlarının yardımıyla Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Demir, tedavi altına alındı.

BACAĞI YANDI 

Buradaki ilk müdahale sonrası Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edilen Demir, ot bağladığı için yanan bacağını doktora muayene ettirmediği için pişman olduğunu söyledi.

Merkezde tedavisinin güzel geçtiğini ve başına gelen talihsiz olaya çok üzüldüğünü ifade eden Demir, "Yanık tedavi merkezindeki doktor, hemşire ve personele çok teşekkür ederim. Çok ilgilendiler, tedavim güzel geçiyor. Kimse bu tarz işlere kalkışmasın, bacaklarımın ağrısı için keşke doktora gitseydim, umarım kısa sürede iyileşip sağlığıma kavuşurum." dedi.

73 yaşındaki Hatice Demir.

"OT BAĞLAYARAK YANAN ÇOK HASTAMIZ OLUYOR"

Hastanenin Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ayetullah Temiz de bacak ağrısına tedavi amaçlı ot bağlayan Demir'in, bacağında 2. derece derin yanık oluştuğunu ifade etti.

Orman şehitlerinin son görüntüleri ortaya çıktıOrman şehitlerinin son görüntüleri ortaya çıktı

Yangında şehit olan Eyüp Dereli’nin görüntüleri yürekleri sızlattıYangında şehit olan Eyüp Dereli’nin görüntüleri yürekleri sızlattı

Hastanın doktora gitmek yerine böyle bir işe kalkışması sonucunda bacaklarının yandığını aktaran Temiz, şunları kaydetti:

  • "Bitkisel ilaç kullanan ve ot bağlayarak yanan çok hastamız oluyor. Önceden bu şekilde ameliyat edip aylarca takip ettiğimiz ağır hastalar da oldu. Vatandaşlarımız bilmedikleri otları ve yöntemleri şifa bulmak için denemesinler. Doktorların tavsiyelerine uyup bu tarz durumlarda mutlaka hekime başvurmalarını öneriyoruz."

KAYNAK : AA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Tek 3 ay önce Şikayet Et
    O kadar akıllı var ve hepsi nerde ise bizim ülkemizde
    Cevapla
  • vatansever32 4 ay önce Şikayet Et
    sıcağı sıcağına mı bastırdınız yaranın üzerine. ocaktan alır almaz. geçmiş olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Allah şifa versin ablam.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 ay önce Şikayet Et
    neden peki,benimde ayağımda ağrı var,aile doktoru artık 1 den fazla merhem yazmıyor,kısıtlama gelmiş,üstelik yazdığı hap ve merheme 30-40 tl fark ödüyorsunuz. 10 gün gidiyor. ayda 100-120 tl.üstelik piyasanın en ucuz adi ilaçları.
    Cevapla
  • Adam 4 ay önce Şikayet Et
    Biraz kanaat ve şükür lazım..
    Cevapla
  • Yoldaş 4 ay önce Şikayet Et
    Sana göre. Katılmıyorum
    Cevapla
  • Asım 4 ay önce Şikayet Et
    gececek hepsi gececek sabir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR