Mezar taşı sandılar, incir hayratı çıktı

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Kırsal Ilıdağ Mahallesi'nde bir çiftçi, yoldan geçenlerin bahçesinden incir yemesi için mermer levha diktirerek "mezar taşı" görünümlü bir davette bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2025 12:03 GÜNCELLEME 07.09.2025 13:13 ÜLKE'DE BUGÜN
Mezar taşı sandılar, incir hayratı çıktı
Mezar taşı sandılar, incir hayratı çıktı

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Köşk İlçesi'ne bağlı Kırsal Ilıdağ Mahallesi yolu üzerinde bulunan bir incir bahçesine dikilmiş mezar taşı görünümlü levha görenlerin dikkatini çekiyor. 

İncir bahçesine dikilen mermer levha

MEZAR TAŞI GÖRÜNÜMLÜ DAVET

İlk bakışta bahçenin girişinde bir mezar olduğu izlenimi veren taşın aslında bir mezar taşı değil isteyen herkesin bu bahçeden incir yiyebileceğini açıklayan bir mermer levha olduğu görülüyor.

Mermer levhanın köyün sakinlerinden Hacı Muhammet Gökcük'ün varisleri tarafından dikildiği öğrenilirken, bölgedeki incir ağaçların meyvesini herkesin yemesi için bir davet olduğu ortaya çıktı. 

Hafız olan çocuğun sevinci sosyal medyayı salladı: Kornalı kutlama akımı başlattı!Hafız olan çocuğun sevinci sosyal medyayı salladı: Kornalı kutlama akımı başlattı!

'Hayrattır. Bu incirlerden cümle herkes yiyebilir.'

"HAYRATTIR"

Karşıdan bakıldığında mezar taşına andıran mermer levhaya şunlar yazıyor:

  • "Hayrattır. Bu incirlerden cümle herkes yiyebilir."

 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • aksaray. 2 ay önce Şikayet Et
    allah sizlerden binlerce kez razı olsun. vefat eden kardeşimizede allah cehennem yüzü göstermesin. inşallah hz. muhammed (sav.) efendimize ve şehitlerle komşu olur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR