Konya Büyükşehir ekipleri can kurtardı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon borusuna düşerek mahsur kalan minik köpeği 6 saat süren titiz bir çalışmanın ardından kurtardı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2025 15:29 GÜNCELLEME 14.10.2025 15:29 ÜLKE'DE BUGÜN
Konya Büyükşehir ekipleri can kurtardı
Konya Büyükşehir ekipleri can kurtardı

Kanalizasyon borusuna düşerek mahsur kalan köpek, Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmasıyla özgürlüğüne kavuştu. 

Ekipler tarafından kurtarılan sütlaç isimli köpek.

SÜTLAÇ MAHSUR KALDI 

Karatay Fevzi Çakmak Mahallesi Galericiler Sitesi’nde bir galerici esnafının kaybolan “Sütlaç” isimli köpeğinin kanalizasyon borusunda mahsur kaldığı tespit edildi.

Esnafın ihbarı üzerine olay yerine Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 

Konya Belediyesi'nden örnek peyzaj düzenlemesiKonya Belediyesi'nden örnek peyzaj düzenlemesi

GASKİ'ye, Dünya Bankası'ndan 8,5 milyar TL hibe desteği GASKİ'ye, Dünya Bankası'ndan 8,5 milyar TL hibe desteği

Kurtarılan Sütlaç, ekipler tarafından kurutuluyor.

6 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN KURTARILDI 

Kısa sürede bölgeye intikal eden ekipler, ilk olarak 20 metre uzunluğunda yılan kamerayla köpeğin bulunduğu yeri tespit ettikten sonra kurtarma çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dar ve ulaşılması güç alandaki köpeğe zarar vermeden müdahale etmek için büyük bir titizlikle çalıştı.

6 saat süren yoğun gayretin ardından minik köpek mahsur kaldığı kanalizasyon borusundan çıkarılarak özgürlüğüne kavuşturuldu.

Sütlaç'ın kurtarılma anına ilişkin görüntü.

BAŞKAN ALTAY SÜTLAÇ’I KURTARAN EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı paylaşımda sevimli köpeğin özgürlüğüne kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğle saatlerinde ekiplerimize ulaşan bir ihbarla başlayan kurtarma çalışmamız 6 saatin sonunda mutlulukla sonuçlandı. Kanalizasyon borusunda mahsur kalan minik dostumuz ‘Sütlaç’, uzun ve titiz bir çalışmanın ardından sağ salim kurtarıldı. İtfaiye ve KOSKİ ekiplerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK : Haber7
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR