Çiftçinin yüzü güldü! Devlet yüzde 50 hibe desteği sağlayacak

Erzincan'da kadın çiftçilere yönelik Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2026 Yılı Yatırım Programı kapsamında ​sera desteği sağlanacak. İşte şartlar...

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2026 09:12 GÜNCELLEME 24.01.2026 12:41 ÜLKE'DE BUGÜN
Çiftçinin yüzü güldü! Devlet yüzde 50 hibe desteği sağlayacak
Çiftçinin yüzü güldü! Devlet yüzde 50 hibe desteği sağlayacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2026 Yılı Yatırım Programı kapsamında desteklenen "Erzincan Kadın Çiftçilerle Sebze Üretiminin Artırılması Projesi" ile il genelinde 15 kadın çiftçiye yüzde 50 hibeli anahtar teslim sera kurulacak.

  • Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje kapsamında her biri 24 x 42,5 metre ölçülerinde ve 1.020 metrekare üretim alanına sahip seralar kurulacak.

  • Proje ile kadın üreticilerin modern tarım teknikleriyle kontrollü sebze üretimi yapması ve üretimin yıl geneline yayılması hedefleniyor.

 Erzincan’da kadın çiftçilere yüzde 50 hibeli sera desteği sağlanacak.

Bursa'da kiralık ev bakarken 17. kattan düşerek ölmüştü! Gerçek ortaya çıktı Bursa'da kiralık ev bakarken 17. kattan düşerek ölmüştü! Gerçek ortaya çıktı

Kars'ta hasta annesini kucağında taşıdı: Sevginin en saf hali kameradaKars'ta hasta annesini kucağında taşıdı: Sevginin en saf hali kamerada

Şırnak'ta duygulandıran olay: Tümgeneral parmağındaki yüzüğü hediye ettiŞırnak'ta duygulandıran olay: Tümgeneral parmağındaki yüzüğü hediye etti

Yer: İstanbul! Aracını satarken öğrendiği gerçekle hastanelik olduYer: İstanbul! Aracını satarken öğrendiği gerçekle hastanelik oldu

İŞTE PROJENİN ŞARTLARI 

Projeden yararlanmak isteyen kadın çiftçiler, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunabilecek.

Başvurular 13 Şubat 2026 tarihinde sona erecek.

Yetkililer, başvuruların değerlendirilmesinde kadın üreticilerin tarımsal faaliyet geçmişi ve belge durumlarının dikkate alınacağını kaydetti. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR