Ankara'da arkadaş tuzağı: 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ankara'da IBAN numarasını arkadaşına veren İbrahim Doğan (24) hakkında, "dolandırıcılık" suçundan 4 ayır dava açıldı. Doğan, yargılama sonucu 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2026 14:13 GÜNCELLEME 01.02.2026 14:32 ÜLKE'DE BUGÜN
Ankara'da arkadaş tuzağı: 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Ankara'da arkadaş tuzağı: 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ankara'da 2022 yılında IBAN numarasını arkadaşına veren İbrahim Doğan, hakkında "dolandırıcılık" suçundan açılan 4 ayrı dava sonucu 16 yıl hapis cezası aldı.

Hakkında yeni dosyalar da açılan Doğan, 2024'ten bu yana cezaevinde.

Ailesi, Doğan'ın arkadaşına güvendiği için mağdur olduğunu söyledi.

Fatma Doğan ve oğlu İbrahim Doğan

"1,5 YILDIR DA CEZAEVİNDE"

Oğlunun askerden döndükten sonra IBAN mağduru olduğunu söyleyen Fatma Doğan, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: 

"Parkta otururken arkadaşı kartının olmadığını söyleyerek oğlumdan hesabına para atıp çekmesini istiyor. Oğlum da iyi niyetle 'tamam' diyor. Parayı çekip ona veriyor, birkaç defa yine tekrarlıyor. Oğlum 4 defasında para çekip veriyor. Ondan sonra polis bize geldi. Bizim bilgimiz yoktu. Oğlumu sordular, ifadeye çağırdılar. Oğlum ifadeye gittiği zaman öğrendik bunun bir dolandırıcılık parası olduğunu. Biz şu anda IBAN mağduruyuz. Askerden gelmişti, işine gücüne bakacak zamandaydı, mağdur oldu. Şu anda 4 dosyadan 16 yıl ceza aldı. 1,5 yıldır da cezaevinde. Bizi duymalarını istiyoruz, biz uzlaşma istiyoruz. Mağdurların parasını olmayan paradan ödedik, borç harç. Benim evladım yandı, bir yandan daha evlatlarımız yanıyor. Bu işin sonu yok. Arkasını araştırmalarını istiyorum. 5 bin lira, 4 bin lira, 900 TL, gelen para budur. Yani bunları da biz ödedik, mağdur parası yok. Biz kamudan 16 yıl ceza aldık."

Kedi sesi sandı, Aysima 40 saat sonra böyle kurtarıldı Kedi sesi sandı, Aysima 40 saat sonra böyle kurtarıldı

İzmir'de sır olay: Sahile vurmuş çocuk cesedi bulunduİzmir'de sır olay: Sahile vurmuş çocuk cesedi bulundu

Mersin'de ilginç olay: Duyan duymayana duyurdu! Herkes kıyıya akın ettiMersin'de ilginç olay: Duyan duymayana duyurdu! Herkes kıyıya akın etti

Adana'da kredi kartı limiti yükseltme vaadiyle milyonluk vurgunAdana'da kredi kartı limiti yükseltme vaadiyle milyonluk vurgun

Her gün ücretsiz dağıtıyor! Astığı yazıyla, iyiliğe ortak olanların sayısını arttırdıHer gün ücretsiz dağıtıyor! Astığı yazıyla, iyiliğe ortak olanların sayısını arttırdı

Fatma Doğan

ÇOK FAZLA GENCİ AYNI YÖNTEMLE MAĞDUR EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI 

Oğlunu mağdur eden arkadaşının da tutuklu olduğunu söyleyen Doğan, "O, 110 yılla yargılanıyor. Çünkü çok gencimizi mağdur etmiş. Benim çocuğum da içinde. 'Okulumu tamamlarım, üniversiteye giderim' diye düşünüyordu. Hayalleri suya düştü. Biz karakol, mahkeme hiçbir şey bilmezken bu duruma düştük. 25 bin liralık bir meblağ için ömrü gitti, hayatı gitti. Ben o parayı ödedim. Mağdurlar şikayetini aldı. Artık çocuğumuzun bitişini de izliyoruz." ifadelerini kullandı.

İbrahim Doğan'ın avukatı Mehmet Doğrudoğan ve Fatma Doğan,

"ASIL DOLANDIRICILAR YURT DIŞINDA"

İbrahim Doğan'ın avukatı Mehmet Doğrudoğan, halk arasında "patates hat" olarak nitelendirilen hatlarla, asıl dolandırıcıların yurt dışından insanlara ulaştığını söyleyerek, "Lakin mağdurların dosyaları açıldığı vakit, hakimler kendilerine muhatap bulamıyor. Çünkü asıl dolandırıcılar yurt dışında. Bu sebeple IBAN mağdurlarına ceza veriliyor. Cezaları IBAN sahipleri alıyor. Müvekkilim İbrahim Doğan da arkadaşının üzerine atılı bir suç olmasına rağmen kendisi bu mağduriyeti yaşamıştır. Aynı zamanda dosyalar hala açılmaya devam etmektedir. Bu mağduriyetlerin düzeltilmesi açısından Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 253'üncü maddesinin düzenlenmesi şarttır. Ayrıca Türk Ceza Kanunu (TCK) 158'inci maddesinin H ve L bentlerinde yer alan 3 yıldan 10 yıla, 4 yıldan 10 yıla kadar olan cezaların da son derece ağır olduğu aşikardır. Çünkü bu insanlar suç işlememiştir. Kandırılarak, iradeleri sakatlanarak hareket etmişlerdir. Bundan ötürü TCK 158'in uzlaşma kapsamına alınmasını talep etmekteyiz. Müvekkilim gibi çok sayıda mağdur vardır. Ben ve diğer meslektaşlarım da bu konuda yoğun çalışmalar yürütmekteyiz. Sık sık Meclis'e gidiyorum. Orada Adalet Komisyonu ile görüşmeler yapıyorum. Bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Türkiye'nin farklı illerinde insanların bir gecede 5-6 dosyası açılabilmektedir ve bu kişiler ağır cezada yargılanmaktadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesi açısından uzlaşmanın şart olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

İbrahim Doğan'ın avukatı Mehmet Doğrudoğan

 

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Maslandag 57 dakika önce Şikayet Et
    Bir kişinin ben suçsuzum deyip işlediği suçlardan sıyrılması kolay olmaz. Sen reşit bir insansın ceza-i elhliyetin var. Arkadaş kurbanı olmak ayrı bir konu. Kolay para kazanmanın dışında bir amacının olmadığı belli.
    Cevapla
  • Uzmanı 1 saat önce Şikayet Et
    Bu işe hükumetin çare bulması gerek asıl suçlular ceza almalıdır
    Cevapla
  • Bay 1 saat önce Şikayet Et
    Yazık bu çocuklara
    Cevapla
  • Hasan 1 saat önce Şikayet Et
    Bir de mağdurlara sorsan teyze. Senin oğlunun sorumsuzluğu yüzünden insanların parası yağmalanıyor . Çocuk değil ya yaptığının sorumluluğunda.
    Cevapla
  • İlyas 1 saat önce Şikayet Et
    Yasa diyorki banka hesap cuzdanlari hesap numaralari sahibinin uhtesindedir 3 sahislara kullandirilamaz ne yazikki insanimiz hesap acilisinda imzaladiklari sözleşmeyi okumuyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR