Erzurum'da göğüs kabartan başarı! Örümcek zehriyle gelen ABD vizesi
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 57'ncisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük bir uluslararası başarıya imza atıldı. İşte göğüs kabartan başarı hikâyeleri...
Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, geliştirdikleri yenilikçi tıp projesiyle Türkiye'yi Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenecek olan 2027 Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda temsil etmeye hak kazandı.
Kabus devam ediyor! Ölüm haberi bu kez Çorum'dan geldi
Hastane çalışanlarına 2'nci dalga operasyon: 15 gözaltı! Aralarında doktorlar da var
Tehlikenin adı ağrı kesici! Kontrolsüz kullanımı böbrek yetmezliğine neden oldu

YATALAK HASTALARIN YATAK YARALARINA ÖRÜMCEK ZEHRİYLE ÇÖZÜM ÜRETTİLER
Erzurum Remzi Sakaoğlu BİLSEM öğrencilerinden İrfan Sefiloğlu ve İrem Alparslan, Matematik ve STEM Öğretmeni Mustafa Akay’ın danışmanlığında, özellikle yatalak hastaların en büyük sağlık sorunlarından biri olan yatak yaralarına (bası yaraları) çözüm üretti.
Örümcek zehrinin hücresel düzeydeki doku yenileyici ve iyileştirici etkilerinden yola çıkan öğrenciler, bu etken maddeyi kullanarak yaraların hızlı ve etkili şekilde kapanmasını sağlayan özel bir hidrojel ve yara bandı geliştirdi.
JÜRİDEN TAM NOT ALDILAR
Projenin deneysel, hücresel ve teknik analiz süreçleri, akademik iş birliği kapsamında Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM) bünyesinde yürütüldü.
Çalışmaya akademik rehberlik sağlayan Doç. Dr. Nihal Şimşek Özek ve Doç. Dr. Ferhunde Aysin'in katkılarıyla güçlenen proje, bilimselliği ve uygulamadaki yenilikçi çözümüyle jürinin tam notunu aldı.

EN PREZTİJLİ YARIŞMADA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER
Dünyanın en geniş kapsamlı ve en prestijli lise seviyesindeki bilim yarışması olarak kabul edilen Regeneron ISEF'te Türkiye imzası atmaya hazırlanan Erzurum ekibi, ABD'de düzenlenecek uluslararası finallerde dünya sahnesine çıkacak.
Erzurum Remzi Sakaoğlu BİLSEM ve Atatürk Üniversitesi DAYTAM iş birliğiyle ortaya konan bu gurur verici başarı, bilim camiasında büyük takdir topladı.
-
hekim 1 ay önce Şikayet EtZaten trantula zehiri piyasada kullanılıyor. Veterinerlikte uzun süredir var ve kullanılıyorBeğen Toplam 3 beğeni
-
Şehir 1 ay önce Şikayet EtBende kendi kendime bu gençlikten cacık olmaz derdim başarılarınız daim olsunBeğen Toplam 12 beğeni
