Türk sinemasının sultanına fahri doktora

Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray’a Beykent Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2016 17:42 GÜNCELLEME 15.03.2016 17:42 Ünlülerin dünyası
Türk sinemasının sultanına fahri doktora
Türk sinemasının sultanına fahri doktora

Beykent Üniversitesi Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray’a fahri doktora unvanı verdi. Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilen törene kızı Yağmur Ünal ile gelen Türkan Şoray’a sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da eşlik etti. Beykent Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Karahan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı törende alkışlar ve sevgi gösterileri ile karşılanan Türkan Şoray’ın rol aldığı filmlerden kesitler sunuldu.

YÜREĞİMİZ KARARDI

Konuşmasına ülke gündemine damgasını vuran terör olaylarına değinerek başlayan Türkan Şoray, “Çok acılı günler geçiriyoruz. Masum insanlarımızı kaybettik. Yüreğimiz karardı. Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla, kenetlenmemiz gerektiği zaman diye düşünüyorum. Milletçe sevgi ile kenetlenmeliyiz” şeklinde konuştu.

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR UNUTAMADIĞIM BİR ANI OLACAK

Beykent üniversitesi tarafından verilen fahri doktora ünvanına teşekkür eden Türkan Şoray, “Bu şekilde onurlandırılmak ömrümün sonuna kadar unutamayacağım bir anı olacak. Bu onuru ömrümün sonuna kadar taşıyacağım” dedi.

İYİ Kİ SİNEMACI OLMUŞUM

Sinemanın hayatındaki yerini anlatan Şoray “Bugün ‘hayat bana çok güzellikler verdi’ diye düşünüyorum. Sinema, sanat dünyayı güzelleştirir. Benim de hayatımı güzelleştirdi. Bu bana hayatın bir lütfü. İyi ki sinemacı olmuşum. 50 senemi, ömrümü sinemaya adamışım. Teşekkürler sinema” ifadelerini kullandı.

TÜRKAN ŞORAY DOKTORA CÜBBESİ GİYDİ

Türkan Şoray’a fahri doktorasını takdim eden Rektör Mehmet Emin Karahan, daha sonra Şoray’a doktora cübbesini giydirdi. Törenin ardından basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Şoray, beyaz camda olduğu gibi günlük hayatta da son derece doğal olduğu övgülerine “Ben buyum, her zaman aynı Türkan’ım” diyerek yanıt verdi. Rektör Karahan da Mevlana’nın sözlerini hatırlatarak “Türkan Şoray, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan biri” yorumunda bulundu.

TÜRKAN ŞORAY’IN KOSTÜMLERİ SERGİLENDİ

Törenin ardından, Türkan Şoray’ın rol aldığı filmlerde kullandığı kostümlerin ve film afişlerinin yer aldığı sergi gezildi. 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR