Muhterem Nur icra takibi başlattı

Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur yapım şirketine icra takibi başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2016 09:36 GÜNCELLEME 09.05.2016 09:36 Ünlülerin dünyası
Muhterem Nur icra takibi başlattı
Muhterem Nur icra takibi başlattı

Akciğer ve kalp yetmezliğinden 2013'te vefat eden şarkıcı Müslüm Gürses'in (Akbaş) eşi ve yasal tek mirasçısı Muhterem Nur, ünlü sanatçının hayatının anlatılacağı sinema filmi için Saat İçerik Danışmanlık Prodüksiyon ve Film Yapım şirketi ile sözleşme imzaladı. Gördüklerini, yaşadıklarını ve bildiklerini aktarması için yapım şirketi sözleşme gereği Nur'a 350 bin lira ödeyecekti.

Nur da sözleşme gereklerini yerine getirmezse şirkete 250 bin euro ödemeyi kabul etti. Nur, Gürses'in hayatını anlatan filmin senaryosu için şirkete yaşadığı, gördüğü ve tanık olduğu her şeyi anlattı. Yapım şirketi hazırlıklara başladığını, en kısa sürede senaryonun tamamlanıp filmin çekileceğini bildirdi. Bu arada Muhterem Nur'a farklı tarihlerde ödemeler yapıldı. Ancak sözleşmenin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen senaryo tamamlanamadı ve film çekilmedi.

SENARYO YAZIMI BİTMEDİ

Muhterem Nur, yapım şirketini birçok kez arayıp senaryonun neden tamamlanmadığını sordu. Şirket ise senaryonun hâlâ yazım aşamasında olduğu cevabını verdi. Bunun üzerine Nur, şirketten ödemesi gereken kalan 205 bin lirayı istedi. Şirket bu parayı ödemedi. Nur da noterden ihtarname çekerek, 10 Haziran 2015'e kadar paranın ödenmemesi halinde yasal hakkını kullanacağını aktardı.

İhtara rağmen ödeme yapmayan yapım şirketi, en son 10 Mart'ta 195 bin liralık borcunu ödeyeceğine dair bir taahhütname verdi. Taahhütnameye rağmen yapım şirketi parayı ödemeyince Muhterem Nur, üç avukatı aracılığıyla icra dairesine başvurdu. İstanbul 13. İcra Müdürlüğü kanalıyla yapım şirketine 195 bin 841 liralık icra takibi başlatan Nur, kalan alacağını istedi.

KAYNAK : hürriyet
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR