Engin Altan Düzyatan 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün

Trt 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin başrolünde oynayan Engin Altan Düzyatan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2016 09:23 GÜNCELLEME 26.10.2016 09:23 Ünlülerin dünyası
Engin Altan Düzyatan 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün
Engin Altan Düzyatan 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün

Darbe girişimi ve Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili samimi açıklamalar yapan Engin Altan Düzyatan merak edilen sorularıda cevapladı.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, darbe girişimine ilişkin, "Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte." dedi.

BU SEZON ERTUĞRUL'U 'BEY' OLARAK GÖRECEĞİZ

TRT 1'de izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul'da, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası 'Ertuğrul Bey'i canlandıran ünlü oyuncu, dizide yeni bir döneme geçildiğini belirterek, "İlk defa bu sezon Ertuğrul'u 'Bey' olarak görüyoruz." diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ TANKIN ALTINA YATAR

Engin Altan Düzyatan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek şöyle konuştu:

"Olayın olduğu gün Londra'daydım. Burada olmayı çok isterdim açıkçası. Bunun karşılığını dünyada görebileceğiniz bir millet örneği değil. Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte. Bu, millet olmakla, daha önce darbe görmekle, daha önce bu acıları yaşamakla alakalıdır. 21. yüzyıldaki bir darbe girişimi zaten hiçbir şekilde kabul edilemezdi. Bunun en güzel örneğini de Türk Milleti göstermiş oldu. İsterdim, yurt dışında olmayıp Türkiye'de olmayı ve o örneği o anda gösterebilmeyi ama öyle bir şansım olmadı."

BU ÜLKENİN ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR BİTMEZ

Genç oyuncu, 15 Temmuz'un herkese bir şeyler kazandırmış olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Her şeyden önce, ne kadar önemli bir ülke olduğumuzu bir kez daha görmemiz gerekiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde ve bütün dünyanın bu memleketle ilgili fikirleri var. Bizim de artık piyon olmaktan çıkıp, yönetim tayfasına geçip, biraz daha oyun kurucu olmamız gerekiyor. Millet olarak da memleket ve devlet olarak da bunu yapmamız gerekiyor ki bu memleket üzerine oynanan oyunlar bitmeyecektir. Bunu ilk okuldan bu yana öğrendik. Bunu 'jeopolitik' diye öğrettiler başta ama jeopolitik olarak önemin ne olduğunu şimdi çok daha net görüyoruz."

YORUMLAR 3
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Enginaltan dünyadan çok ama çok teşekkürler
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş Ärtugrul 4 sezonu ne zaman başlar
    Cevapla
  • Türk Mücahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, evvela diziyi tabiri caiz ise yeri geliyor nefesimiz tutarak ailecek izliyoruz. Rol gereği seni gerçekten çok başarılı buluyorum. Senin olduğun sahne geldiği an koltuktan şöyle bir toparlanıyorum ne hikmetse ! Başarını Rabbim daim eylesin. Emir Aras yeğenimi de bu diziden edindiğin şiar ile yetiştirmenin , ailenle mutlu olmanı dilerim...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR