Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarından Ünal'ın yargılanması

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Zaman gazetesinin yazarlarından Ali Ünal'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2018 17:00 GÜNCELLEME 27.02.2018 17:00 GÜNCEL
Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarından Ünal'ın yargılanması
Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarından Ünal'ın yargılanması

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, İzmir 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ünal ile yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur sıfatıyla şikayetçi olduğunu belirterek, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 29,5 yıla kadar hapis istenen Ali Ünal'a iddialar hakkında sorular yöneltti.

Ali Ünal, savunmasında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt üyelerinden talimat almadığını iddia etti.

FETÖ'nün hiçbir kademesinde isminin geçmediğini ileri süren Ünal, örgütsel faaliyette bulunmadığını savundu.

İddianamede yer alan kitapların sadece editörlüğünü yaptığını belirten Ünal, "1994 yılından 2001'e kadar Fetullah Gülen ile ilgili birçok kitabın derlendiği 'M. Fethullah Gülen: Bir Portre Denemesi' isimli kitabın sadece editörlüğünü yaptım. Farklı yazarlar olduğu için ben bu kitabın sadece dilini kontrol ettim ve düzenledim. Bu kitap benim haberim olmadan benim adıma yayınlanmış. Kimse, bana, ismimin koyulacağını söylemedi. Hizmet Rehberi isimli kitap Risale-i Nur çizgisinde İslam'a hizmeti anlatan bir kitaptır. Fetullah Gülen ile bir alakası yoktur." dedi.

Darbe girişimini bir gün sonra televizyondan öğrendiğini öne süren Ünal, "Haziran 2015'ten bu yana Amerika ile hiçbir iletişimim olmadı. Hayatım boyunca hiçbir zaman darbeye zemin hazırlamak için yazmadım. Yazdığım yazıların hepsi darbeye karşı uyarmak amaçlıydı." diye konuştu.

Ailesinin aldığı emekli maaşıyla geçindiğini dile getiren Ünal, tutuklandıktan sonra muhafaza altında alınan 47 bin Türk lirasının iadesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığa ait cep telefonunun IMEI numarasının bildirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kapatılan Zaman gazetesinin başyazarlığını da yapan Ali Ünal, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 Ağustos 2016'da Uşak'ın Eşme ilçesinde yakalanarak tutuklanmıştı. Ünal hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 29,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR