Çin bu kez de insansız aracı test etti

Çin, ilk insansız aracını başarıyla test etti. Söz konusu araç Pekin'den Tianjin şehrine 85 dakikada gitti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2012 15:35 GÜNCELLEME 26.11.2012 16:01 Uzak Doğu
Çin bu kez de insansız aracı test etti
Çin bu kez de insansız aracı test etti

İnsansız araç, Küresel Konumlama Sistemi (GPS), ultrason radar, sensörler ve diğer gelişmiş teknolojiler ile donatıldı.

Çin Doğal Bilim Vakfı (NSFC) çatısı altındaki araştırma projelerinden biri olan insansız araç, Çin'in Askeri Ulaştırma Üniversitesi tarafından geliştirildi.

Test sürüşü Pekin otobanının Taihu gişelerinden başladı. Araç, Tanggu'dan devam ederek, Tianjin'in Donglihu gişelerine insan müdahalesi olmadan vardı. Araç otomatik sürüşle 96 kilometrelik mesafeyi 85 dakikada aldı. Otomobile, sadece gişeleri geçerken içindeki sürücü müdahale etti.

Saatte azami 180 kilometre hızla gidebilen ve dış görünüşte normal bir araba gibi görünen otomobil, çevre algılama, hareket işleme, görev kumanda girişi gibi bir dizi ciddi prosedürlerden sonra otomatik olarak gidebiliyor. Araba, her saniyede 30-40 kez yol durumunu tanıyabiliyor.

Araç, kendi acil durum kontrol cihazları ile hemen insan denetimi altına girebiliyor. Aracın dikiz aynasının üstündeki 3 kamera, otomobilin gözleri konumunda. Diğer kameralarla ön ve arkadaki yol durumu gözlemleniyor. Çin medyasındaki görüntülere göre, öndeki kamyonu gören araç otomatik olarak sollama için sinyal veriyor ve uygun bir şekilde kamyonu geçiyor.

Araç her ne kadar insansız olarak hareket etse de Tianjin şehrine kadar aracın içindeki teknisyen ve gözlemci otomobilin performansını ölçtü.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR