Van'da 90 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken 2 ilçede okullar tatil edildi

Van'da dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle 90 yerleşim yeri ile ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma başlatırken Muradiye ve Gevaş ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2025 09:09 GÜNCELLEME 16.12.2025 10:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Van'da 90 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken 2 ilçede okullar tatil edildi
Van'da 90 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken 2 ilçede okullar tatil edildi

Kentte dün gece saatlerinde yağan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle kent genelindeki 49 mahalle ve 41 mezra yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Ağrı Dağı'nda çığ düştü! Olay anı kameraya yansıdı Ağrı Dağı'nda çığ düştü! Olay anı kameraya yansıdı

Misafir odasında muhafaza ediliyor: Kilogramı 10 bin TLMisafir odasında muhafaza ediliyor: Kilogramı 10 bin TL

Muhtara kalan miras köylüye iş kapısı açtıMuhtara kalan miras köylüye iş kapısı açtı

Van'da kar yağışı nedeniyle 90 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU 

Kardan kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Kar kalınlığı kent merkezindeki kırsal mahallelerde 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi. 

İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Muradiye ve Gevaş ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

MURADİYE KAYMAKAMLIĞI DUYURDU

Muradiye kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

"İlçemizde devam yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle, 16 Aralık Salı günü Taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kar temizleme çalışmaları başlatıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ, KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Van'ın Edremit ilçesinde kar yağışı sonrası belediye ekipleri, karla mücadele çalışması başlattı.

Esentepe, Elmalık, Eski Cami, Yeni Mahalle, Yeni Cami ve Çiçekli mahallelerinde iş makineleri ile yürütülen çalışmaların yanı sıra belediye işçileri, vatandaşların rahat yürüyebilmesi için kaldırımları da küreklerle temizledi.

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
  • vatansever32 15 saat önce Şikayet Et
    van başkale koçdağı vay be ne günlerdi. belimize kadar kara batardık.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR