Vezüv yanardağı İtalya'yı tehdit ediyor

İtalya'nın 2 milyon nüfuslu Napoli kenti, aniden patlaması muhtemel Vezüv yanardağının tehdidi altında yaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2006 09:00 GÜNCELLEME 07.03.2006 09:00 YAŞAM
Vezüv yanardağı İtalya'yı tehdit ediyor
Vezüv yanardağı İtalya'yı tehdit ediyor

ABD'de yayınlanan bir araştırma, 3780 yıl önce meşhur Pompei şehrini bir çırpıda yok eden Vezüv'ün, bu kez daha büyük bir patlamayla yeniden ve aniden faaliyete geçebileceğine işaret ediyor.


Bronz çağında volkan çevresinde 25 kilometre mesafeye kadar uzanan bir bölgenin kül ve kayalarla kaplanmasına yol açan indifa; köyleri, tarlaları ve binlerce insanı yok etti. Amerikan Bilimler Akademisi'nce yayınlanan araştırmaya göre, Vezüv "gelişini haber veren fazla işaret göndermeden" aniden faaliyete geçti.


Aynı şey günümüzde de tekrarlanabilir. 3780 yıl önceki püskürme, bölgenin yüzlerce yıl boş kalmasına yol açtı, bölgenin nüfus ve sosyal yapısı Vezüv'ün korkunç patlamasından olumsuz etkilendi. Araştırmacılara göre, patlama yeryüzünün iklimini de bir süreliğine etkiledi.

YORUMLAR 4
  • fazıl mahmut kırıcı 16 yıl önce Şikayet Et
    HAKKI ÜSTÜN TUTANIN SIRTI YERE GELMEZ,KORKAKLARINDA SONU KORKTUKLARI İLE KARŞILAŞMAKTIR. Hemde ne anahtar,böyle bir yönetimin olmayacağını vurgulayarak hükümete de acilen bir ülkenin kaderinin bu kadar kolay yön değiştiremeyeceğini yani 5-10 kişinin oturup masa başında ülkenin kaderini değiştirmede yetkili olamayacağının altı çizilerek acilen yasaları değiştirmesi dahi teklif edilebilir,eğer bunu yaparlarsa halkın ve hakkın değerini tüm şer güçlere ve tüm dünyaya göstererek gerçek bir hukuk ve demokrasi dersi vermiş olurlar,yoksa hem kendileri hem güzelim ülkemiz rezil rüsvay olur ki inş olmz
    Cevapla
  • tuncay tezel 16 yıl önce Şikayet Et
    DEMOKRASİYİ VE HUKUKU KATLETEDENLER. Derin devlet çetelerinin at koşturduğu heryer mutlaka elden geçirilmeli. Önemli olan hukuku katleden kararların, yasalara rağmen alınmasını engelleyebilici değişiklikleri yapmaktır. Türkiye\'de yargıtay yargılanamıyor hala. Bir yargıtay üyesini yargılayabilmek için yargıtay kurulunun onayı lazım. Bu hiç bir zaman yargılanmanın yapılamayacağı anlamına geliyor aslında. Akparti neden geç kaldı bu değişiklikleri yapmak için?
    Cevapla
  • modern müslüman 16 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet gazetesi komünist derin devlet tarafından kuruldu. bunu artık çocuklar bile bilir, komünist derin devlete karşı gelen gerçekleri açıklayan gazeteciler de öldürülmüştür aynı komünist derin devlet tarafından.Bunların tek amacı Türk milletinin göğsünden imanı koparıp almaktır, ancak bunu hiçbir zaman başaramadılar, halk onların getirdiği darwinist komünist ideolojileri asla benimsememiştir.
    Cevapla
  • enginazaklı 16 yıl önce Şikayet Et
    FEHMİ BEY SİZİDE AKILLI BİLİYORDUM. dünya yıkılsa onlar kapatır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR