Uçağa kürekle binmek istediler
Yolcuların bagajlarında yapılan kontrollerde uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı madde ele geçirildi.
ABONE OLAtatürk Havalimanı'nda yolcuların bagajlarında yapılan kontrollerde uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı madde ele geçirildi. Bagajlardan çıkan kürek, testere, yangın tüpü, mala gibi malzemeler ise şaşkına çevirdi.
Atatürk Havalimanı'nda terminal giriş noktalarında TAV özel güvenlik ekipleri, yolcuların bagajlarında yaptığı kontrollerde tahditli alanlarla uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı malzeme tespit etti. Yolcuların bagajlarından çıkanlarsa adeta cephaneliği aratmayan görüntülere yol açıyor .X-ray cihazlarında yapılan kontrollerde güvenliği tehlikeli düşürebilecek kürek, çamaşır ipi, matkap, testere, yangın tüpü, mala, meyve sıkacağı, kablo, akü, yanıcı sprey, egzoz susturucusu bile tespit edildi.
KÜREK VE ÇAMAŞIR İPİNİ UÇAĞA SOKMAYA ÇALIŞTILAR
Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan ve güvenliğin normalde de titizlikle yapıldığı Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri son dönemlerde daha da artırıldı. Yolcuların yanlarında getirdiği kesici ve delici aletler TAV Özel Güvenlik çalışanları tarafından terminal girişlerinde anında tespit edilerek uçağın içine girmesi engelleniyor. Atatürk Havalimanı'nda X-Ray cihazlarında tespit edilen malzemeler görenleri hayrete düşürüyor. TAV Özel Güvenlik personeli Atatürk Havalimanında uçağa binmeden önce son arama noktasında yolcuların uçağa sokulmaya çalışılan kürek, çamaşır ipi, egzoz susturucu gibi ilginç malzemeleri X-Ray cihazlarında fark ederek, engelledi. Yolcuların yurt dışına valizlerinde çamaşır ipi, kürek, inşaat işçilerinin kullandığı mala gibi malzemeleri götürmek istemesi güvenlik görevlilerinin dikkatli çalışmaları nedeniyle önlendi.
Geçtiğimiz yıl X-Ray cihazlarındaki güvenlik personelinin dikkatli çalışması sonucu kürek, yangın tüpü, mala, meyve sıkacağı, kablo, akü, yanıcı sprey, egzoz susturucusu ve çamaşır ipi gibi uçağın kabinine veya tahditli alanlara sokulması sakıncalı maddeler giriş kapılarında güvenlik görevlileri tarafından anında tespit edildi.
8 BİN 787 BIÇAK TESPİT ETTİLER
TAV özel güvenlik personelinin 2015 yılı içerisinde Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlarda terminal girişlerindeki x-ray cihazlarında tespit edilerek kaydedilen ve tahditli alanlarla uçağın kabinine alınması yasaklı 80 bin 680 malzeme tespit edildi. 2015 yılı içerisinde TAV Özel Güvenlik personelinin yaptığı çalışmalarda 8 bin 787 bıçak ve kalem bıçak, 4 bin 158 çakı, 3 bin 303 marangozluk aleti (çekiç, tornavida, matkap, testere,şerit metre vb.), 2 bin 25 oyuncak tabanca, 2 bin 493 makas, dikiş iğnesi-törpü, tırnak makası (6 cm'den büyük), 2 bin 548 makine parçası, 1416 av fişeği, 10 bin 946 takım çantası, 1387 inşaat malzemesi (vida, çivi) Atatürk Havalimanı güvenlik kontrollerinde tespit edilerek olası bir tehlike önlendi. Terminal girişlerinde tespit edilen kargoda taşınmasına izin verilen maddeler yolcuların check-in bagajına koyduruluyor.
İMHA EDİLİYOR
Yolcu olmayan veya check-in bagajı olmayan yolcuların malzemelerinin terminale girişine izin verilmiyor. Arındırılmış salon ve transfer kontrol noktalarında tespit edilen malzemeler ise Mülki İdare Amirliğinin talimatıyla imha edilmek üzere Tehlikeli Maddeler Atık bidonlarına atılıyor. Atatürk Havalimanı'nda X-Ray cihazlarında tespit edilen uçağın içine sokulması yasak olan delici, kesici ve yanıcı maddelerin güvenliği tehlikeye düşürmemesi için alan TAV Özel Güvenlik personeli bunları bir süre beklettikten sonra geri alınmayan kesici, delici ve yanıcı maddeleri imha ediyor. TAV Özel Güvenlik, uçaklarda yolcuların yanlarına almaları yasak olan sadece bagajda götürülebilecek eşyaları da terminal girişlerinde tespit ettiğinde de durumu havalimanı polisine bildiriyor. Polis de havayolu şirketini uyararak yasak eşyanın bagaj bölümünde götürülmesini sağlıyor.
-
Subhi 8 yıl önce Şikayet EtÇok abartılı bir uygulama bunları bagajına alan insanlar terör estirmek için taşımıyor ama önlem amaçlı olması kabul edilebilir fakat el konulması ayrıca bir rant oluşturuyor, insan bagajını verdikten sonra el bagajındaki eşyasını orada bıraktırılıyor buda doğru değil ! En azından uçağa ait emanet olmalıki insanlar uçaktan inişte eşyasını alabilsinler tabiiki bu eşyalar silah katogorisinde olanları ayrı !Beğen
-
Ali Dağ 8 yıl önce Şikayet Etneresi güvenliymiş. Havaalanı kapılarda bütün çanta ve valizler zaten makinadan baktırıyorlar. Eee görmemek mümkün mü. Kapılarda ki güvenliğe sorusturma derhal.Beğen
-
uzman 8 yıl önce Şikayet Etbunlar ne kii.. birde yardımcı olcaklarına bir şey olmaz diyolar.Beğen Toplam 1 beğeni