Ensar şehir yöneticilerini ağırladı

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanları 4. Bölge İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğinde devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2016 15:22 GÜNCELLEME 20.11.2016 15:22 YAŞAM
Ensar şehir yöneticilerini ağırladı
Ensar şehir yöneticilerini ağırladı

3 gün sürecek toplantının ikinci gününde 14 ilden 167 belediye başkanı ve 250 katılımcı Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda bir araya geldi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, AK Parti Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin,  Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer ile Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra yerel yöneticiler katıldı. 
Fatma Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep’in 350 bin mülteciye ev sahipliği yapan ensar bir şehir olduğunu söyledi.

Gaziantep’in çok kimlikli ve geçmişi olan bir şehir olduğunu, 5 Antik Kenti bulunduğunu ve İpekyolunun bütün güzelliklerini taşıyan bir kent olduğunu ifade eden Şahin, “4 bölge baktığınız zaman 14 şehir ve her biri kendi içerisinde çok güçlü şehirler. Yani 4. Bölge demek Anadolu demek. Anadolu’da bir hazine demek. Her geçen gün daha çok şeyi keşfettiğimiz ve her geçen gün sandığın içerisindeki hazinenin çok güzel bir şekilde ortaya çıktığı büyük bir güzellik demek” dedi. 

15 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile millete hizmet etme yolculuğuna çıktıklarını belirten Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kalkınma ve demokrasi yerelde başlıyor. Şehrimizle kader birliği ile yaparak bu yolculuğu devam ettiriyoruz. Ulaşımdan konuta, kültürden sosyal hayata, yoksulu, yetimi herkesi gözeten bir hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.Biz herhangi bir vatandaş olmadığımız için hepimiz makamla sınav oluyoruz hepimiz yaptığımız ve yapamadıklarımızla sorumluyuz. Halka hizmeti Hakka hizmetin en büyük sermayesi olarak görüyor ve bu yolculuğa devam ediyoruz.”

AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE’DE BAŞLAR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da belediye başkanların partilerinin arazide taşıyıcı gücü olduğunu söyledi. 

Kaynak, şöyle devam etti:

“Belediyelerimiz hem 15 Temmuz’da darbenin karşısında en güçlü şekilde durdular. Belediyelerimiz bizim kalkınma kentleşme yolundaki en önemli birimlerimizdir. Hükümetiz bir çok alanda 15 Temmuz hain darbe girşiminin üzerimizde oluşturduğu sorunlarla uğraşırken diğer yandan Güneydoğu’da terörle mücadele ediyoruz.

Suriyede Fırat Kalkanı Harekatı’nı yapıyoruz. Irak’ta Musul harekatında varız. Suriye’de insanların başına gelen Musul’da gelmesin istiyoruz. Suriye’nin içinde Zeytinlik Bölgesi’nde 172 bin Suriyeli var.  Bizim yerel yönetimlerimiz buraya da ihtiyaçları götürüyor.  Cerablus 5.5 yıl sonra 40 bin insanın yaşamını sürdürdüğü yer haline geldi.”

Türkiye’nin hain FETÖ okullarının kapatılması konusunda dış politakada etkin olduğunu ifade eden Kaynak, Çad’da FETÖ okullarının Maarif Vakfı’na devredilmesiyle ilgili çalışmaların başladığını dile getirdi. 

ABD’deki seçimlerden sonra Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk açılacağını ifade eden Kaynak, “Bizim için odakta insan vardır insan olan her yerde mazlumun mağdurun yanında Türkiye olacaktır. Nasıl DAEŞ’i üretip bu bölgeye gönderdilerse Irak’ta aynı senaryoyu Haşdi Şabi ile oynuyorlar. Türkiye Musul’da, Telafer’de, Kerkük’te asla mezhep savaşının fitilinin ateşlenmesine müsaade etmeyecektir. Türkiyenin güvenliği Suriye ve Irak’tan başlar ama batılılar bilmezler ki Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den başlar. Türkiye’nin terörle mücadelesine asla dil uzatmasınlar. Avrupa Birliği bize şantaj yapıyor terörle mücadelenin gevşetilmesi için. Yüzlerce vatandaşımız can versin diye mi? Terörle mücadelede asla taviz verilmeyecektir. Güvensiz ve istikrarsız Türkiye’nin Avrupa’ya asla faydası olmayacaktır” diye konuştu.

GAZİANTEP AVRUPA’NIN 3 KATI MÜLTECİ BARINDIRIYOR

Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya ise Gaziantep’in Avrupa’daki toplam mülteci sayısının 3 katını barındırdığını söyledi. 
Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği ve siyaset okulu olduğuna dikkati çeken Kaya, “AK Parti bir yerel yönetim hareketidir. Ak Parti yerel yönetimin başarı hikayesidir. Türkiye bütçesinin yüzde 25’ini belediyeler kullanıyor.

Başkanlarımızdan beklentimiz adil olmalıdır. İnsanlara adaletle hizmet götürülmedir. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel miraslarını gelecek kuşaklara doğru aktarmalıyız. Şehirlerin geleceğini inşaa etmek zorundayız. Belediyeler şehrin ekonomisinden ve ticaretinden de sorumludur. Rekabet ve gerilim yerine işbirliğine önem veriyoruz. Büyükşehirlerle rekabet etmek yerine işbirliği yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Abdülkadir Yüksel de 15  yıldır kesintisiz büyük hizmetler verdiklerini belirterek, çözüm üreten tek siyasi hareket olduklarını kaydetti. 

İstişare toplantısının tecrübe ve deneyim paylaşımını amaçladığını aktaran Yüksel, “Sorunlarımızı tespit edip çözüm yollarını arıyoruz. Bizim alternatifimizin olmaması istişareye ve değerlendirmeye verdiğimiz önemdendir. Bulunduğumuz makamları Allah’ın bize bir imkanı ve imtihanı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR