19 Mayıs (Bugün) Eczaneler ve Sağlık ocakları açık mı?

19 Mayıs cuma günün resmi tatil olması sebebiyle bugün eczaneler ve sağlık ocakları açık mı? Sorusu günün en çok arananlar listesine girdi

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2017 10:17 GÜNCELLEME 19.05.2017 10:21 YAŞAM
19 Mayıs (Bugün) Eczaneler ve Sağlık ocakları açık mı?
19 Mayıs (Bugün) Eczaneler ve Sağlık ocakları açık mı?

Resmi tatil günleri hastaneye gitmek isteyen veya sağlık ocaklarında tedavi görmek isteyen hastalar 19 Mayıs eczaneler ve sağlık ocakları açık mı sorusunun yanıtını arıyor. 19 Mayıs ülkemizde Gençlik ve Spor bayramı olarak kutlanması sebebiyle tüm kurum ve kuruluşlar resmi tatil yapıyor. Hal böyle olunca 19 Mayıs'ta eczaneler açık mı kapalı mı? Sağlık ocaklar 19 Mayıs'da açık mı kapalı mı? soruları soruluyor. 

SAĞLIK OCAKLARI BUGÜN AÇIK MI?

19 Mayıs'ın resmi tatil olması sebebiyle sağlık ocaklarındaki çalışma durumunu araştıran vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi elde etmek istedi. Sağlık ocakları, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır. Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

19 MAYIS HASTANELER AÇIK OLACAK MI?

Kamu hastaneleri 19 Mayıs 2017 günü yalnızca acil hastalara hizmet verecek. Acil servisler günün 24 saati hizmet vermeye devam edecek. Özel hastanelerde ise hizmet günleri ve saatleri her hastaneye göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle vatandaşların muayene olmak istediği özel hastanelere gitmeden önce ilgili hastaneye telefonla ulaşıp çalışma gün ve saatlerini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.

19 MAYIS ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır; Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR