2017 Ramazan bayramı yarın mı? Ez fazla kaç gün resmi tatil?

11 ayın sultanı 2017 Ramazan bayramı ne zaman ? Tatil planı yapan binlerce kişi bu sene Ramazan Bayramın'da kaç gün tatil yapacağız? sorusunun yanıtını arıyor. Peki Ramazan bayramı Haziran ayının kaçına denk geliyor? İşte bayram tatili ile ilgili tüm merak edilenler

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2017 11:26 GÜNCELLEME 24.06.2017 11:26 YAŞAM
2017 Ramazan bayramı yarın mı? Ez fazla kaç gün resmi tatil?
2017 Ramazan bayramı yarın mı? Ez fazla kaç gün resmi tatil?

Bu sene Ramazan Bayramı hangi tarihte? Ramazan Bayramı tatili kaç gün hangi günlere denk geliyor? sorularının cevabı 01 Haziran perşembe günü itibariyle vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İslam alemi için çok büyük öneme sahip olan Ramazan ayı ilk oruç tutma ve Ramazan Bayramı tarihleri haberimizde...

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Ayı Mayıs'ta başlayacak, ilk oruç 27 Mayıs’ta tutulacak son oruç ise 24 Haziran günü tutularak Ramazan sona erecek. 

Bu sene Fitre miktarı ne kadar? 2017 yılı için Diyanet açıkladı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Bu sene Ramazan bayramı hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle iki gün olacak. 2017 Ramazan arefe günü 24 Haziran Cumartesi günü olacak. Bayramın ilk günü 25 Haziran pazar günü olacak. Ramazan bayramı ikinci günü ise 26 Haziran pazartesi, üçüncü günü 27 Haziran salı günü olacak. Tüm kamu ve özel sektör çalışanları 28 Haziran çarşamba günü iş başı yapacak. Okulların zaten kapalı olması sebebiyle öğrenciler Ramazan bayramı tatilinden yararlanamayacak. Bu hafta sonuna gelen tüm sınavlar ise iptal olacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İbadetlerine yön vermek isteyenlerin merak etiği Kadir Gecesi tarihi belli oldu. Kadir Gecesi bu sene hicri takvime göre 21 Haziran 2017 cuma gününe denk geliyor. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi ibadetlerle dualarla ihya edilecek. Peki bu güne özel hangi ibadetleri yerine getirmeliyiz? İşte Kadir Gecesi faziletleri

KADİR GECESİ NAMAZI PEYGAMBERİMİZİN SÖZÜ 

Kadir Gecesi'nde kılınacak namaz için Peygamberimiz, '"Kadir gecesinde bir koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir." demiştir.  

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kim faziletine inanarak ve mükâfâtını sadece Allah'tan ümid ederek Kadir Gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.” (Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)

2017 RESMİ DİNİ GÜNLER

2017 yılı Dini takvimine ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre Ramazan Ayı ve önemli tarihleri:

29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı

27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı

21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi

24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe

25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün

26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün

27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün

31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

2017'DE 113.5 GÜN TATİL VAR

Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi günleri kutlanacak. Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günleri hafta sonuna denk geldiğinden çalışanlar için yine sadece 2 gün ekstra tatil var.

2017'de çalışanlar hafta sonları dahil 113.5 gün tatil yapacak. Bir başka deyişle 2016'ya göre 5 gün daha az tatil yapılacak.

ORUÇ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Oruç Arapça’da “savm” kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır.

İslam dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden (tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır.

Oruçtan beklenen amacın gerçekleşmesi için dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Kamil anlamda oruç bütün organların iştirakiyle gerçekleşir. Şöyle ki: Oruç tutan kişi mideyi yemek içmekten koruduğu gibi, dili de yalandan, gıybetten, kötü ve boş sözden uzak tutmalı- dır. Göz harama bakmamalı, kusur aramamalıdır. Kulak gıybet, dedikodu ve boş sözler dinlememelidir. Gönül güzel şeyler düşünmelidir. Bilinmelidir ki, organları orucu iştirak etmeyi başaramayan kişi şeklen oruç tutmuşsa da, oruçtan beklenen gayeye bütünüyle ulaşamamış demektir

RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Ramazan Bayramının önemini öncesinde ibadetinde bulunduğumuz farz olan Ramazan Ayı orucunda görüyoruz. Cenabı Allah'ın nimetleri karşısında şükrünü eda edip bir ay boyunca oruç tutan müslümanları bağışlanmış olma ve Allah'ın rızasını kazanmış olma ümit ve sevinciyle Ramazan Bayramını kutlarlar.

Ayrıca bu bayramda fitre zekat ve sadakalar ile ihtiyaç sahipleri gözetilerek toplumdaki sosyal denge sağlanmış olur. Toplumun her seviyesinden insan buluşarak gerçek kardeşliğin ve huzurun oluşması sağlanmaktadır. 

İslami bayramlar dünya genelinde kutlanan diğer bayram ve festivallere benzemez. Günümüzde dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen festival niteliğindeki kutlamalarda fuhuş had safhaya çıktığı gibi israf ve tahrip en üst seviyelere çıkmaktadır. İnsanın başıboş hayvanlardan bile daha sefihçe hareketler yaparak kendilerinden geçtikleri bu tür etkinlikler beraberinde topluma ahlaksızlıktan başka bir şey kazandırmamaktadır. 

İslami bayramlarda ise az önce söylediğimiz gibi insan Allah'a olan kulluğunu hatırlar. O'nu gönlünde yakınında hisseder ve dünyaya ne için geldiğini bir kez daha hatırlamış olur. 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • MEHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    bayramınız mübarek ve hayırlara vesile olsun YÜCE ALLAH DAN DİLERİM. SELAMLAR.
    Cevapla
  • Durmus borucu 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların pek hicri takvime göre hareket etmeyeceklerini düsünerek düzeltmenizi istadim selamlar
    Cevapla
  • Yağmur 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke her gün bayram olsa
    Cevapla
  • nur akyar 7 yıl önce Şikayet Et
    çok mutlu oluyorum bu kadar
    Cevapla
  • atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah size :)
    Cevapla
  • aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    velah bilmeyim güsel oluk antepliler varsa gelsin lehmecun yediririk selamler entep
    Cevapla
  • nur 7 yıl önce Şikayet Et
    lahmacuna kalmadık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR