Diyanet yerine 112'ye soruyorlar

Ramazan'da 112'ye yapılan gereksiz ihbarlar ve sağlığı ilgilendirmeyen çağrılarda yaşanan artış görevlilerin işlerini daha da zorlaştırıyor

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2017 14:29 GÜNCELLEME 23.06.2017 16:13 YAŞAM
Diyanet yerine 112'ye soruyorlar
Diyanet yerine 112'ye soruyorlar

İftar ve sahuru Ortahisar ilçesine bağlı Erdoğdu Mahallesi'ndeki Trabzon 112 Komuta Kontrol Merkezinde (KKM) mesai arkadaşlarıyla yapan personel, aynı zamanda çağrıları yanıtlıyor.

Görevliler, büyük bölümü aciliyet gerektirmeyen çağrıları değerlendiriyor. Personel, oruçla ilgili ısrarlı sorular üzerine vatandaşları sadece sağlık konusunda yardımcı olabileceklerine ikna etmek için çaba sarf ediyor.

İŞTE O İLGİNÇ SORULAR


Gün içinde özellikle, "Tansiyonum düştü orucumu bozayım mı?", "Kan aldıracağım orucum bozulur mu?", "Ağrım var ilaç almam gerekiyor, orucumu bozayım mı?", "Serum taktırmak oruç bozar mı?" gibi çeşitli konularla muhatap olduklarını belirten sağlık personeli, vatandaşların bu tür sorularının yanıtlarını kendilerinin veremeyeceğine dikkati çekiyor.
 
ORTALAMA GÜNDE 2 BİN 500 ÇAĞRI 


Trabzon 112 Komuta Kontrol Merkezi Danışmanı Dr. Gülçe Görkem Sevim, merkez bünyesindeki 9 ekibin vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Sevim, gün içerisinde merkezde ortalama 2 bin ile 2 bin 500 çağrının yanıtlandığını belirterek, personelin hem çağrıları titizlikle değerlendirdiğini hem de vakalara en hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştığını anlattı.

İFTAR SONRASI ARTIŞ YAŞANIYOR


Çağrı karşılayıcı Gülden Uçar ise Çok farklı ihbarlarla karşılaştıklarını ifade ederek, özellikle iftar sonrası artış yaşandığını vurguladı.

ÇOK ISRAR EDENLERİ DİYANETE YÖNLENDİRİYORUZ'


Uçar, çok fazla gereksiz çağrı ile karşılaştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, duymak istedikleri cevabı alana kadar ısrar ediyorlar. Maalesef bu durum, diğer insanların zamanında hizmet alması noktasında sorun yaratabiliyor. Özellikle, sağlık sorunu dolayısıyla oruçlarını bozma durumu ile karşılaşan vatandaşlarımıza, bu sorularının cevabının bizde olmadığını söylüyoruz. Çok ısrar edenleri de Diyanete yönlendiriyoruz." 

YORUMLAR 1
  • Ramazan Karaduman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan sayfasını Allah rizasi icin guncelleyin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR