Yaz saati kalkıyor mu? 2017 yılında Saatler geri mi alınacak?

Yaz saati uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili son dakika haberler gelemeye devam ediyor. Buna göre Danıştay Dava İdareleri Kurulu'ndan yürütmeyi durdurma kararı. Peki 2017 yılında saatler geri alınacak mı? İşte tüm detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2017 16:17 GÜNCELLEME 27.09.2017 16:17 YAŞAM
Yaz saati kalkıyor mu? 2017 yılında Saatler geri mi alınacak?
Yaz saati kalkıyor mu? 2017 yılında Saatler geri mi alınacak?

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında alınan saatlerin geri alınmaması ve yaz saatine devam edilmesi kararı durduruldu. Peki kış saati uygulamasına bu sene geçilecek mi? Saatler ne zaman geri alınacak? İşte 2017 kış saati uygulaması ile ilgili tüm merak edilenler...

BU YIL SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili “geri adım atılmayacağını” açıklamasının ardından. Gözler yine düzenlenecek Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi. Fakat önemli bir değişilik olmaması durumunda kış saati uygulamasına geçilmeyeceği ve saatlerin 2017 - 2018 yılında da geri alınmayacağı ön görülüyor. Dünya genelinde 22 Ekim'de kış saati uygulamasına geçilecek. Türkiye ise geçtiğimiz sene olduğu gibi yaz saati uygulamasıyla yola devam edecek.

YÜRÜTME DURDURULDU

Gün Işığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta yaz saati uygulanması hakkındaki için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 

27 Mart 201gününden itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl uygulanacak olan yaz saati uygulamasında yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararda Bakanlar Kurulu'na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygualanabileceği, gerekçesiyle verildiği açıklandı. Kararda, Bakanlar Kurulu'nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Danıştay'ın verdiği bu kararın ardından kış saati uygulaması başlarsa gelecek Ekim ayının son haftasında saatler yine 1 saat geri alınacak.

Ancak hükümet, 697 sayılı kanunun değiştirip bu yaz saatinin kalıcı olmasını sağlayabilir.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • kalender 6 yıl önce Şikayet Et
    okul saatlerini valilikler ayarlama izni verildi. istanbulda yaşayanlar için iyi güzelde doğuda yaşayanlar insan değilmi 15:00 da hava kararıyor geri alındığında sattler geri alınmasını kesnlikle istemiyoruz.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence de geri alinmasin okul saati yarim saat ileri alinabilir
    Cevapla
  • Ala 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu boş şeylerle ne uğraştiriyorsunus ha kış! Ha yaz! Ne farkeder
    Cevapla
  • Yeter yaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne oynuyolar bu saatle. En iyi çözüm yarım saat geri alın bu konuyu da burda kapatın. Bıktım artık bi ileri bi geri.
    Cevapla
  • YasinBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    şuan ki sistemle oynamayın. çocuklar okuldan karanlıkta çıkıyorlar çok tehlikeli böyle iyi değiştirmeyin bunu.
    Cevapla
  • Ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Emre kardesim. Uyumakla ne alakasi var Allah askina. ha kis saati, ha yaz saati. Alisinca zaten ayni saat uyur cocuklar. Hem gunes dogmadan evvel uyanmak iyidir daha bereketli bir gun icin.
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstad şu anki sistemle de sabah okula karanlıkta gidiyorlar. Sabahtansa akşam olması daha mantıklı. İlk derslerde uyuyor çocuklar okulda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR