Saatler geri alınacak mı? Yaz saati uygulaması sürekli mi oluyor?

2017 yılı itibariyle bir türlü gündemden düşmeyen yaz saat uygulaması ile ilgili karar alındı. Peki saatler bundan sonra geri alınacak mı? Yaz saati sürekli hale mi geliyor? İşte kanun tasarısı ve tüm detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 14.11.2017 10:05 GÜNCELLEME 14.11.2017 10:05 YAŞAM
Saatler geri alınacak mı? Yaz saati uygulaması sürekli mi oluyor?
Saatler geri alınacak mı? Yaz saati uygulaması sürekli mi oluyor?

Binlerce kişi gözünü yaz saati uygulamasının son durumuna çevirdi. Peki kış saati uygulaması tamamen kalkıyor mu? 2017 yılı itibariyle saatlerin geri alınmaması kararlaştırılmıştı. 

Yapılan çalışmalar kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun'un 6. maddesinde yer alan düzenleme dün kabul edildi. Bu sayede ileri yaz saati uygulaması, yasa ile sürekli hale getirildi. 

YAZ SAATİ UYGULAMASI SÜREKLİ Mİ OLDU?

 

Danıştay daha önce düzenlemeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak ilgili maddenin kabulü ile bu karar geçersiz kaldı. Yasa yetişmediği için, ileri yaz saati uygulamasının gelecek yıla kadar geçerli olacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştı. Şimdi yapılan son değişiklik ile birlikte artık kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve saatler geri alınmayacaktır. Kısacası yaz saati uygulaması sürekli hale gelmiştir.

YORUMLAR 1
  • ZEYNEP 6 yıl önce Şikayet Et
    ikiyıldır çektiğimiz çile devam edecek yani hersabah size beddua ederek uyanıyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR