Çıtır patates kızartması nasıl yapılır (detaylı anlatım): Tarifi & püf noktaları!

Hangimiz usta elleri aratmayacak şekilde çıtır çıtır patates kızartması yapmak istemez ki? Size özel sunduğumuz pratik ve etkili önerilerle günün her öğünü tercih edebileceğiniz ister kendinize isterse sevdiklerinize veya misafirlerinize evde çıtır çıtır patates kızartmasını gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Fast food zincirlerinin lezzetini aratmayacak çıtır çıtır patates kızartması tarifi için püf noktaları!

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2020 14:55 GÜNCELLEME 24.02.2020 14:55 YAŞAM
Çıtır patates kızartması nasıl yapılır (detaylı anlatım): Tarifi & püf noktaları!
Çıtır patates kızartması nasıl yapılır (detaylı anlatım): Tarifi & püf noktaları!

Patates kızartması her öğün sıklıkla tercih edilen hem doyurucu hem de besleyici bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yemek yapmak için mutfağa girildiğinde pek çok kişinin ilk aklına gelen patates kızartması hazırlamak oluyor. Patates kızartması kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir, ancak işin mahareti patates kızartmasını çıtır çıtır kıvama getirmekte. Elbette ki bu her ne kadar hüner gerektirse de aslında patatesi o çıtırlığa kavuşturmak sanıldığı kadar da düşündürücü veya uğraştırıcı değil. Haberimizin içeriğinde sizin için yer vereceğiz birkaç pratik püf noktasıyla birlikte artık siz de dilediğinizce çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabilirsiniz. İşte, pratik ve etkili öneriler eşliğinde çıtır çıtır patates kızartması yapımı için gerekli püf noktaları...

İlgili resim

 

 

BİRİNCİ PÜF NOKTASI: ELBETTE Kİ PATATES SEÇİMİ...

Çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabilmek için öncelikle, patates seçiminde gerekli özeni göstermelisiniz. Bunun için de, yeşil olmayan ve yumuşamamış sert altın renginde olan patateslerden uzak durmalısınız.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI ile ilgili görsel sonucu

İKİNCİ PÜF NOKTASI: SOĞUK VE SİRKELİ SU...

Patatesleri doğrarken elinizde hafif yumuşadığını ve içerisindeki nişastasını saldığını fark etmişsinizdir. Bu durum patatesleri kızartırken kıtır olmasını engelleyen en önemli etkendir. Bu durumu engellemek istiyorsanız doğradığınız patatesleri buz gibi suyun içine atın ve içerisine bir iki damla sirke damlatın. Sertleştiğini siz de fark edeceksiniz.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI ile ilgili görsel sonucu

ÜÇÜNCÜ PÜF NOKTASI: SODALI KARIŞIM...

Sodanın bir faydasını patateslerde de görüyoruz. Soğuk suyun dışında bir diğer yöntem ise sodalı su yöntemi… Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın ve patatesleri karışım içerisinde 30 dakika bekletin. 30 dakika tamamlandıktan sonra süzüp kızartma işlemine geçebilirsiniz.

patates kizartmasi png ile ilgili görsel sonucu

DÖRDÜNCÜ PÜF NOKTASI: DONDURMA YÖNTEMİ...

Dışarıda satılan dondurulmuş patateslerin kızartıldığında kıtır kıtır olduğunu fark etmişsinizdir. Aynı yöntemi evde de deneyip daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken dilimlemiş olduğunuz patatesleri dondurucuya atıp donmasını sağlamak. En önemlisi de donuk bir şekilde kızartmak…

Çıtır çıtır patates kızartması için 5 pratik öneri

SON PÜF NOKTASI: YIKADIKTAN SONRA KURULAMAK...

Patatesleri yıkadıktan sonra üzerinde yer alan fazla suları temiz bir bez yardımıyla kurulayın.

patates kizartmasi png ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR 3
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    yeşil olmayan ve yumuşamamış sert altın renginde olan patateslerden uzak durmalısınız. bu ne demek ki
    Cevapla
  • no name 3 yıl önce Şikayet Et
    o patateslerle çıtır olmuyor demek, bunda anlaşılmayacak ne var ?
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR