Çukur'un Aliço'su Rıza Kocaoğlu kimdir? Hakkında bilinmeyenler...

Show TV ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Çukur'da, Aliço karakterine hayat veren Rıza Kocaoğlu, dizideki başarılı performansıyla pek çok kişinin sevdiği ve büyük bir ilgiyle izlediği oyuncu olarak adını yazdırdı. Peki, çok farklı bir karakterle rol alan ve bu rolünün hakkını fazlasıyla veren Rıza Kocaoğlu kimdir? Aslen nereli ve gerçek yaşı kaçtır?

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2018 16:30 GÜNCELLEME 31.05.2018 16:30 YAŞAM
Çukur'un Aliço'su Rıza Kocaoğlu kimdir? Hakkında bilinmeyenler...
Çukur'un Aliço'su Rıza Kocaoğlu kimdir? Hakkında bilinmeyenler...

Geçtiğimiz sezonda Rıza Kocaoğlu, yine Show TV ekranlarının iddialı ve çok ses getiren projelerinden biri olan ''İçerde'' adlı dizide Davut karakterini canlandırarak buradaki üstün oyunculuk yeteneğiyle takdir edilen bir isim haline gelmişti. Şimdi ise, Show TV'de bu sezon izleyicisinin karşısına geçen ''Çukur'' dizisinde Aliço karakterine hayat veren oyuncu Rıza Kocaoğlu, yeniden adından hızlı bir şekilde söz ettirmeye devam ediyor. Çukur dizisinde canlandırdığı Aliço karakteriyle adeta bütünleşen, dizide bu karakterin yaşadığı duyguları en gerçekçi ve olduğu gibi izleyicilere başarılı bir şekilde aktaran Rıza Kocaoğlu kimdir? Aslen nereli ve gerçek yaşı kaçtır? İşte, Rıza Kocaoğlu'nun detaylı biyografisi...

rıza kocaoğlu ile ilgili görsel sonucu

 

 

RIZA KOCAOĞLU (ALİÇO) KİMDİR?

Rıza Kocaoğlu, 19 Mart 1979 yılında İzmir’de dünyaya geldi.

Başarılı oyuncu, 9 Eylül Üniversitesi’nde Oyunculuk Bölümü mezunudur. 

001 yılında Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği Bana Şans Dile adlı sinema filmiyle profesyonel oyunculuk hayatına giriş yaptı.

İlgili resim

"Av Mevsimi", DOT oyunları "Malafa" ve "Punk Rock", 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen Kaybedenler Kulübü'nde rol aldı. Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, İdil Fırat ve Serra Yılmaz gibi isimler eşliğinde çok başarılı bir oyunculuk yeteneği ortaya koymuştur.

Bununla birlikte Rıza Kocaoğlu, Kuzey Güney dizisinde de Ali karakterini canlandırdı.Bu dizide Kıvanç Tatlıtuğ, Öykü Karayel, Buğra Gülsoy, Bade İşçil ve Merve Boluğur gibi sağlam kadroyla oyunculuk yeteneğini konuşturmuştur.

karadayı rıza kocaoğlu ile ilgili görsel sonucu

Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Bana Şans Dile" ile sinemaya adım atarak başrolü üstlenen oyuncu, başarılı performansı sayesinde Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Çağan Irmak’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmde Melisa Sözen, İsmail Hacıoğlu, Deniz Uğur, Nilgün Belgün, Levent Sülün ve Volkan Severcan gibi usta isimler de yer alıyordu.

İlgili resim

Rıza Kocaoğlu, 2010 yılına gelindiğinde ise Ezel dizisinin Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Barış Falay, Bade İşçil ve Tuncel Kurtiz gibi usta isimlerle birlikte oyuncu kadrosunda yerini almıştır.

Rıza Kocaoğlu, 2012 yılında Karadayı dizisinde Yasin Komiser'i canlandırarak, projenin olmazsa olmaz isimlerinden biri olmuştur. Bu dizide Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Çetin Tekindor, Leyla Lydia Tuğutlu ve Yurdaer Okur gibi oyuncular ile oyunculuk başarısına hız kesmeden devam etmiştir.

İlgili resim

Show TV ekranlarının başarılı projelerinden olan İçerde dizisi kadrosunda da Davut karakterini canlandırmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda aynı zamanda Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Damla Colbay, Çetin Tekindor, Bensu Soral, Mustafa Uğurlu, Gözde Kansu, Yıldıray Şahinler ve Nihal Koldaş gibi güçlü isimler bulunmaktadır.

Babası Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapan başbakan lakaplı İsmail Kocaoğlu'dur. Aynı zamanda kendisi de fanatik Göztepe'lidir.

ezel rıza kocaoğlu ile ilgili görsel sonucu

TİYATRO OYUNLARI

Vur/Yağmala/Yeniden

Kürklü Merkür

Hakimiyeti Milliye Aş Evi

Gelin ile Kaynana

Bizans Düştü

RIZA KOCAOĞLU ALİÇO ile ilgili görsel sonucu

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

Behzat Ç. Ankara Yanıyor (2013)

Karadayı (dizi) (2012-2015) Komiser Yasin-Kibrit

Kuzey Güney (2011-2012) Ali

Labirent (2011) Haluk

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (2011) Pembo-Dentist

Kaybedenler Kulübü (2010)

Av Mevsimi (2010) - Asit Ömer

Ezel (2010-2011) Dizi - Temmuz

Elif (2010) - Oğuz

Başka Semtin Çocukları (2009) - Neco

Sonsuz (2009)

Elveda Rumeli (2009) - Hacı Ali

Sınıf (2008) Dizi - Cüneyt

Emret Komutanım: Şah Mat (2007) - Obsesif Tuncay

Kabuslar evi - Karanlıktan gelen (2006)

Organize İşler (2005)

Gece Yürüyüşü (2004) Dizi - Metin

Ruhun Duymaz (2004) Dizi - Erdi

Yeni Hayat (2001) Dizi

Bana Şans Dile (2001) - Bahadır

rıza kocaoğlu ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR