Dedektifler katilleri nasıl buluyor?

Polisiye filmleri sever misiniz? Peki, polisiye filmleri izlerken kendinizi dedektiflerin yerine koyarak olayı çözmeye odaklanır mısınız? Eğer öyleyse bu haber tam size göre...

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2018 07:18 GÜNCELLEME 06.04.2018 10:10 Yaşam
Dedektifler katilleri nasıl buluyor?
Dedektifler katilleri nasıl buluyor?

Pek çok cinayet arkasında soru işaretleri bırakarak işlenir. Polisler ya da dedektifler bu soru işaretlerini takip ederek katile ulaşmaya çalışırlar. Peki sizde bir cinayeti çözmek ister misiniz? İşte sizlere hem eğlenceli hem de zor bir dedektif testi...

SERİ KATİLİ BUL

Kurbanını akşam yemeğine gelmeye ikna eden seri katil, yemeğin ardından kurbana bir elma ikram etti. Kurban doyduğunu söyleyerek elmayı yemeği reddetti. Bunun üzerine katil elmayı aldı ve ikiye böldü parçalardan birini kurbana ikram etti diğerini kendi yedi. Elmayı yiyen kurban oracıkta öldü. 

Soru:

Kurban ve katil aynı elmayı yemelerine rağmen neden sadece kurban öldü. 

Cevap:

Katilin kullandığı bıçağın sadece bir kenarında zehir vardı. 

KİMYAGERİ KİM ÖLDÜRDÜ

Başarılı kimyacının laboratuarında ölü bulunduğu öğrenildi. Polise göre cinayeti işleyenler 2 kişi olmasına rağmen şüphe duyulan tam beş kişi var. Bunlar; Felice, Joshua, Nicolas, Nathan ve Peter. Kimyagerin laboratuarında araştırma yapan polis üzerinde "26-3-58/28-27-57-16" yazan bir not buldu. Nota bakan polis katilin kim olduğunu hemen anladı. 

Soru:

Polis notlara bakarak katilleri nasıl buldu? 

Cevap:

Ünlü bir kimyacı olan maktül, katillerin isimlerini periyodik tabloya göre kodlamıştı. 

26-Fe, 3-Li, 58- Ce Felice 

28- Ni, 27- Co, 57- La 16- S Nicolas 

EVDEKİ KATİL KİM? 

Bir adam öğlen saatlerinde evinde öldürülmüş olarak bulundu. Adam öldürüldüğü sıralarda evde karısı, aşçı, hizmetçi ve bahçıvan vardı. Polis o sırada evde bulunanlara sırayla o esnada ne yaptıklarını sordu. Karısı kitap okuduğunu söyledi. Aşçı kahvaltı hazırladığını söyledi. Hizmetçi cinayet sırasında masayı tamir ettiğini anlattı. Bahçıvan ise çiçekleri suladığını söyledi. Bu açıklamaları dinleyen polis katilin kim olduğunu hemen anladı. 

Soru: 

Polis katilin kim olduğunu nasıl anladı? 

Cevap: 

Cinayeti aşçı işledi. Çünkü öğlen vaktinde kahvaltı edilmez.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR