Avlu dizisi (Azra) Ceren Moray kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

Star Tv ekranlarının yeni iddialı dizisi Avlu, hem oyuncu kadrosu hem de senaryosu ile izleyenleri hayran bıraktı. Avlu dizisinin en çok konuşulan karakteri Azra'yı canlandıran Ceren Moray oldu. Başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine toplayan Moray merak edilen isimler arasına girdi. Peki Ceren Moray kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2018 09:50 GÜNCELLEME 04.05.2018 09:56 YAŞAM
Avlu dizisi (Azra) Ceren Moray kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?
Avlu dizisi (Azra) Ceren Moray kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

29 Mart Perşembe günü Star Tv ekranlarında izleyici ile buluşan Avlu dizisi, başarılı oyuncu kadrosu ve senaryosu ile Perşembe akşamının rekabet eden dizileri arasına girmeyi başardı. Hapishane hayatını anlatan bu yapım da en çok beğenilen karakterlerden biri Azra oldu. Kendine has tarzı ve tehlikeli duruşu ile izleyenleri kendine hayran bırakan Avlu'nun Azra'sı yani Ceren Moray kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

ceren moray

 

 

CEREN MORAY KİMDİR?

Ceren Moray, 5 Haziran 1985 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Memur bir ailenin tek kızı olan Moray, küçük yaşta İstanbul'a gelmiş ve İstanbul'da büyümüştür.

Tiyatroya olan merakı sayesinde çok küçük yaşta tiyatro eğitimine başlamış, uzun bir süre Pera Güzel Sanatlar'da eğitim görmüştür. 2005 yılında Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü okumuş 209 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimi almak isteyen Ceren Moray, bu dönemde babasını kalp krizi sonucu kaybetmiştir. Yaşadığı büyük üzüntünün ardından hayatını farklı bir yöne çevirerek oyunculuk kariyerine ilk adımı atmıştır. 

ceren moray

Ceren Moray, babasının vefatından sonra kendisine gelen ilk dizi teklifini kabul ederek oyunculuk hayatına adım atmıştır. Moray, ilk olarak 12 yıl önce yayımlanan ve başrollerini Levent Üzümcü, Müjde Ar gibi isimlerin paylaştığı Serseri Aşıklar isimli dizide rol almıştır. Oyunculuk alanında ki başarısını bu dizi sayesinde gösteren Moray, bu dizinin ardından sezonun reyting rekorları kıran Kavak Yelleri adlı dizisinde Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç, Aslı Enver, Sarp Apak gibi başarılı isimlerle 2007-2010 yılları arasında rol aldı.

ceren moray

Birçok dizi ve sinema filminde rol alan Ceren Moray, 2014 yılında O Hayat Benim adlı dizide Keremcem, İclal Aydın, Ezgi Asaroğlu, Sinan Albayrak, Oya Başar, Zeynep Eronat, Yeşim Ceren Bozoğlu gibi başarılı isimler ile birlikte rol alarak Efsun karakterini canlandırmış ve en büyük çıkışını yapmıştır. O Hayat Benim adlı dizinin ardından ekranların tanınan ve sevilen yüzü haline gelmiş, kendini izleyenlere kanıtlama şansı bulmuştur. 

ceren moray

Ceren Moray, dizi sektöründe olduğu gibi sinema sektöründe de bir çok başarılı senaryonun kadrosunda yer almıştır. 2014 yılında Farah Zeynep Abdullah ve Engin Akyürek‘in paylaştığı Bi Küçük Eylül Meselesi adlı sinema filminde Onur Tuna ve Ege Aydan ile birlikte rol aldı. 2015 yılında yönetmenliğini Caner Özyurtlu‘nun yaptığı, yapımcıları da Şebnem Bozoklu, Caner Özyurtlu ve Kaan Yıldırım olan Yok Artık adlı sinema filminde Erkan Kolçak Köstendil ile birlikte başrolde oynadı. 

ceren moray

Ceren Moray, şimdiler de Star Tv ekranlarında yayınlanan Avlu dizisinin Azra'sı olarak izleyici karşısına çıkıyor. 

Ceren Moray'ın rol aldığı dizi ve filmler;

2018 - Avlu(Azra) (TV Dizisi)
2015 – Yok Artık (Sinema Filmi)
2014 – 2015 – O Hayat Benim (Efsun) (TV Dizisi)
2014 – Bi Küçük Eylül Meselesi (Berrak) (Sinema Filmi)
2012 – İşler Güçler (Zehra) (TV Dizisi)
2007 – 2010 – Kavak Yelleri (Sultan) (TV Dizisi)
2007 – 2008 – Doktorlar (Senem) (TV Dizisi)
2005 – Nefes Nefese (Ezgi) (TV Dizisi)
2004 – Dayı (Simge) (TV Dizisi)
2003 – Serseri Aşıklar (TV Dizisi)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR