Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde kiralık ev bulmak oldukça zordur. Özellikle belli kriterlere uygun ev bulmak ev arayanlar için sıkıntılı bir sürece dönüşür. Peki, bu süreçte nelere dikkat edilmelidir? İşte sizlere ev kiralarken dikkat etmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2018 07:06 GÜNCELLEME 24.04.2018 08:07 Yaşam
Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?
Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Ev kiralarken ev sahibi ile sorun yaşamamak ya da dolandırılmamak için dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için derledik. 

İşte ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler...

İlk önce nasıl bir ev kiralamak istediğinize karar verin. Aklınızda buna göre sınırlar çizerseniz ev ararken daha az yorulursunuz. 

Evi eğer internetten bulduysanız emlakçı ile görüştükten sonra mutlaka evi gidip görün. Hatta imkan varsa evin bulunduğu apartman sakinlerinden bilgi alın. 

Evi kiralayacağınız kişinin gerçekten ev sahibi olduğundan emin olun. Evi kendininmiş gibi tanıtan ve dolandırıcılık yapan kişiler olduğunu unutmayın. Tapu kayıtlarını bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Kira kontratını imzalarken tapuda gösterilen evle sizin kiralayacağınız evin aynı adreste olmalarına dikkat edin. Evi kiralamadan önce kapı numarasına kadar adresini bilin. 

Taşınacağınız apartmanın aidat ücretini öğrenin. 

Kira kontratı imzalarken kira artış bedelinin hangi dönemlerde yapılacağını, kiranın hangi tarihlerde ödeneceğini, depozitonun ne sebeple verildiğini belirleyin. 

Kiralanacak evin depreme ve doğal afetlere ne kadar dayanıklı olduğunu mutlaka araştırın. 

Evi görmeden kontratı imzalamayın ya da herhangi bir ödeme yapmayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR