Saç boyamak orucu bozar mı: Oruçluyken saç boyamanın fetvası: Diyanet soruya yanıt verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı kanadından, oruç ibadetini eda edecek Müslümanların sıklıkla yönelttiği ''Saç boyatmak orucu bozar mı?'' şeklinde soruya dair açıklamada bulundu. Ramazan Ayı'nda oruç tutarken bütün kıstaslara özellikle dikkat etmek niyetinde olan müminlerin bir hayli merak ettiği hususlardan bir tanesi olan saç boyamak orucu bozar mı? Oruçluyken saç boyamanın fetvası nedir, kaza veya keffaret gerektirir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 11:14 GÜNCELLEME 24.04.2020 11:14 YAŞAM
Saç boyamak orucu bozar mı: Oruçluyken saç boyamanın fetvası: Diyanet soruya yanıt verdi
Saç boyamak orucu bozar mı: Oruçluyken saç boyamanın fetvası: Diyanet soruya yanıt verdi

Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayının teşrifinin akabinde, hatalardan/yanlışlardan uzak bir şekilde, gerekli tüm ölçütlere uymak suretiyle oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyen müminler Diyanet İşleri Başkanlığı'na orucu bozan ve bozmayan durumlar hakkından çok çeşitli sorular yöneltiliyor. Allah'ın huzurunda doğru ve eksiksiz bir biçimde oruç tutma gayesi olan Müslümanların ağırlıklı olarak merak ettikleri ve sorguladıkları konulardan biri, ''Saç boyamak orucu bozar mı?'' olmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ise, konuya ilişkin net bilgiye erişmek üzere hız kesmeden araştırma yürüten Müslümanlar için resmi açıklamalarda bulunarak şüpheye düştükleri konuyu açıklığa kavuşturdu. Peki, Ramazan Ayı'nda oruç ibadeti yerine getirilirken saç boyamak orucu bozar mı? İşte, akıllarda uyanan tüm şüpheleri giderecek nitelikte oruçluyken saç boyamanın fetvası...

 

saç boyamak

SAÇ BOYAMAK ORUCU BOZAR MI? DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI!

 

Orucu bozan hususlar; oruçlu olduğunu bile bile kasti olarak yemek, içmek, vücuda ağızdan ya da burundan gıda alınması, yine vücuda enjekte edilen ilaçlar, cinsi münasebette bulunmak orucu bozmaktadır. Bu sebeple oruçluyken saç boyamak, krem sürmek orucu bozmamaktadır ve kazası/keffareti gerekmemektedir.

saç boyamak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR