98/3 Ağustos Askerlik Yerleri açıklandı! Askerlik Yerleri öğrenme sistemi

98/3 Ağustos celp döneminde vatani görevini yerine getirecek asker adayları askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı bilgisine erişmek istiyor. Askeri birliğe katılım sağlayacak asker adaylarının araştırmasını son sürat yürüttüğü 98/3 Ağustos Askerlik Yerleri açıklandı. İşte, 98/3 Ağustos Askerlik Yerleri sorgulama!

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2018 09:00 GÜNCELLEME 19.07.2018 09:00 YAŞAM
98/3 Ağustos Askerlik Yerleri açıklandı! Askerlik Yerleri öğrenme sistemi
98/3 Ağustos Askerlik Yerleri açıklandı! Askerlik Yerleri öğrenme sistemi

98/3 Ağustos celp döneminde askerlik görevini tamamlamak için teslim olacak kısa dönem-uzun dönem er ve yede subay adayları askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi dört gözle beklemeye koyuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından asker alımlarının gerçekleştirileceği 98/3 Ağustos celp döneminde silah altına alınıp vatani görevini icra etmek için gün sayan asker adayları, ''Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?'' şeklinde ağırlıklı olarak sorgulamalarını yürütmeye başladı. Askerlik yerlerinin belli olmasına sayılı günler kala heyecanlı bekleyiş içerisine giren vatandaşlar, açıklandığı takdirde e-Devlet sistemi aracılığıyla öğrenebilme olanağı elde edebilecek. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) gerçekleştireceği resmi açıklamalar doğrultusunda askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı hususu kesinlik kazanacak. İşte, ASAL Sevk Başvuru kağıtlarının da e-Devlet kapısı üzerinden temin edilebileceği, 98/3 Ağustos Askerlik Yerleri açıklandı. Asker adaylarının en son gelişmelere Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) internet sitesi üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olabileceği 98/3 Ağustos Askerlik Yerleri Sorgulama sayfası...

E-DEVLET ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

 

 

Askerlik yeri sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapmalısınız. Askerlik yerleri e-Devlet’in https://www.turkiye.gov.tr/ resmi internet sitesi aracılığıyla öğrenilebilecek. Askeri birliğe katılım gösterecek adayların askerlik yerlerine erişebilmesi için ilk etapta şayet bir e-Devlet şifreleri bulunmuyorsa, bir kendilerine en yakın yerde bulunan PTT merkezlerinden yalnızca 2 TL karşılığında e-Devlet şifresi edinmesi gerekmektedir. Sonrasında T.C kimlik numarası ve temin edilen e-Devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" şeklinde yazmak askerlik yeri sonucunu öğrenmek için yeter olacaktır. Akabinde karşılarına çıkan ekranda askerlik yerlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler görüntülenebilir.

ASKER

98/3 AĞUSTOS ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI!

98/3 AĞUSTOS ASKERLİK YERLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

ASKER

98/3 AĞUSTOS CELBİ ASKERLİK YERİ TARİH DETAYLARI...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, askerlik görevini tamamlamak isteyen asker adayları için tarih detaylarının açıklaması gerçekleştirildi. İşte, askerlik yerlerin açıklanacağı tarihe ilişkin ayrıntılı bilgiler;

1-) Ağustos 2018 Er Celp Döneminde Silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nun 45’inci Maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2)Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 09 Temmuz 2018tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.

3) Ağustos 2018 Er Celp Döneminde;

Celp dönemi Ağustos 2018 olmadığı halde, Ağustos 2018 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulananlar,

1998 Doğumlu ve Bunlarla ve Bunlarla İşleme Tabi Er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi Ağustos 2018 olanlar,

Yasal Nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Ağustos 2018 Er Celp Döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

ASKER

4)Ağustos 2018 er celbi 1'inci grupta sevke tabi olanlardan 27 Temmuz 2018 dahil, 2'nci grupta sevke tabi olanlardan 11 Eylül 2018 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 89'uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

5) Ağustos 2018 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:

Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabileceklerdir.

Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; (1) askerlik şubelerinden 09-27 Temmuz 2018, (2) e-devlet üzerinden 09-26 Temmuz 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; (1) askerlik şubelerinden 01-11 Temmuz 2018, (2) e-devlet üzerinden 01-10 Eylül 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

6-) 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 45'inci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Cem Canpolat 5 yıl önce Şikayet Et
    Giresun Jandarma Celp 2 dönemdeyim. Eylül 10 da sevk var ama E devlette sevk bilginiz bulunmamaktadır. Bu nasıl birşey bir bilen var mı?
    Cevapla
  • Hasan sartık 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik nereye çıktı
    Cevapla
  • Asker adam 5 yıl önce Şikayet Et
    https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi?asama=1 burdan askerlik yerlerine baka bilirsiniz
    Cevapla
  • aaaaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    yerin belli olmuş mu ? baktımda cıkmıyor bişey...
    Cevapla
  • Isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir șey çımıyor
    Cevapla
  • asker 5 yıl önce Şikayet Et
    Sistemde kayıtlı sevk bilginiz bulunmamaktadır.Lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz. aynen bu yazı var acaba eylul ayınamı alacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR