Hygge felsefesi nedir?

İskandinav insanlarının huzur dolu yaşam stillerini kendi hayatınıza uygulamak ister misiniz? İşte sizlere gerçek mutluluğun formülü Hygge felsefesi...

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2018 07:29 GÜNCELLEME 26.07.2018 09:00 Yaşam
Hygge felsefesi nedir?
Hygge felsefesi nedir?

"Hay dig"," Hu ga", ya da "Hay di" gibi şekillerde telaffuz edilebilen Hygge kelimesinin Türkçe'de karşılığı rahatlık ve samimiyet anlamlarına gelir. Basit ve sade yaşamayı amaçlayan bu yaşam tarzı, genellikle Danimarkalıları etkisi altına almış durumda. Haydi birlikte Hggye felsefesini inceleyelim. 

Hggye felsefesinin temelinde sadelik ve doğallık bulunur. Bu felsefeye göre insan hayatının her alanınına bu sadeliği yansıtmalıdır. Giyim tarzınız ve ev eşyalarınızda bu sadeliğe dahil olmalıdır. 

Hggye felsefesini uygulamak için sadece eşyalarınızı değiştirmeniz yetmez. Aynı zamanda yeme içme düzeninizi de değiştirmeniz gerekir. Her zaman sağlıklı beslenmeye özen göstermeli ve olabildiğince organik gıdalar tercih etmelisiniz. 

Bu felsefenin en önemli dayanaklarından biri de anı yaşamak. Hggye göre insan ne geçmişte ne de gelecekte çok fazla yaşamamalı. Anın güzelliklerinin farkına varmalı. 

Az insan ama çok mutluluk da Hggye felsefesinin temelini oluşturur. Bu yaşam felsefesi çok kalabalık insan toplulukları ile beraber olmak yerine gerçek dostlarla vakit geçirmenin en büyük mutluluk olduğunu savunur. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR