Antarktika kıtası ve sırları

İnsan vücudu dünyadaki her hava şartına uygun bir yapıya sahip değildir. Bu yüzden sizler için insanoğlunun yaşayamadığı yerleri araştırdık. İşte insanoğlunun yaşayamadığı ve sırlarla dolu olan kıta Antarktika'ya dair bilinmeyenler...

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2018 11:52 GÜNCELLEME 04.09.2018 10:13 Yaşam
Antarktika kıtası ve sırları
Antarktika kıtası ve sırları

Antarktika Kıtası insanı saniyeler içerisinde dondurabilecek bir soğukluğa sahip olduğundan burada insanlar yaşayamaz. Kuzey kutbundaki soğukluktan daha fazla olan bu kıta gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle de akciğerleri patlatabilir. 1840 yılında Charles Wilkes tarafından keşfedilen bu kıtayı tak bir buz kütlesinin oluşturur. İnsan için yaşaması imkansız olan bu yerde vücut ısısını havaya göre ayarlayabilen penguen, martı, balina ve fok gibi hayvanlar yaşar.

İŞTE GİZEMLİ ANTARKTİKA'YA DAİR FOTOĞRAFLAR

Bazı araştırmalara göre Antarktika oldukça sırlar ve gizemlerle dolu bir kıta olduğu ortaya çıkmıştır. Bilim adamlarının buradan örnek alıp araştırma yapar. Yapılan araştırmalarda 50 milyon sene önce burada insan yaşamına dair kalıntılar bulunmuş. Ayrıca bu kıtada uzayda bulunan bakterilerinde bulunduğu tespit edilmiştir. Bilim adamlarının bazıları bu bakteri kalıntılarının buraya düşen meteorların kalıntılarının olabileceğini düşünüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR