3 yılda 3 dili ana dili gibi öğrendi

2 çocuk annesi Tuğba Tunca 3 yılda, Hintçe, Urduca ve İngilizce öğrenerek çeviri yapmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2018 10:14 GÜNCELLEME 30.09.2018 10:17 Yaşam
3 yılda 3 dili ana dili gibi öğrendi
3 yılda 3 dili ana dili gibi öğrendi

Azmi ve başarısı görenleri hayran bıraktırdı. Fransa'da yaşayan Tuğba Tunca, çevirmenliğe özen gösterince 3 yılda üç dili ana dili gibi öğrendi. 2 çocuk annesi Tunca, hayallerini yaşadığını ve bu başarısını nasıl elde ettiğini şu sözlerle ifade etti: 

"Annem, biz çocukken Hint filmlerini severdi. Ama bilinçli olarak izlemeye başladığımda kızım kundakta bir bebekti. O zamanlar TV reklamında Hintçe şarkı melodileri çıkıyordu. O şarkıyı internetten bulmaya çalışırken "Veer Zaara - Doyamayacağınız Bir Hint Filmi" başlığı gözüme takıldı. "Bu nasıl film" deyip tıkladım ve hayatım değişti. Bollywood'a girmemi sağlayan ilk filmdir.

 Google'dan çeviriye başladım. Farklı farklı çeviriler çıkıyordu. Kandırıldığımızı fark ettim. Sinirlendim ve 'Orijinal dilinden çevireceğim' dedim. Tek düşündüğüm şey, şarkıları çevirmekti. 3 yıl böyle sürdü. Bir gün sanki bana bir çip takılmış gibi bu dilleri anlayabildiğimi fark ettim. Çığlık attım, Hintçe, Urduca ve İngilizce'yi artık öğrenmiştim.

 Hindistan'daki başkonsolosumuz Hintli oyuncu Aamir Khan'a 10 adet Türk filmi hediye etmiş. Bu haberi gösteren arkadaşım "Tuğba bunu yapmalısın" dedi. "Selvi Boylum Al Yazmalım"ı çevirdim ve başkonsolosa ulaştım. Telif hakkını çözüp yeniden aramamı söylediler. Yapımcı Keskiner "Yap ama telif ödemeye benim gücüm yok" dedi. Sözleşme imzaladık ve filmin Hindistan, Pakistan ve Bangladeş'te pazarlama sorumlusu oldum. Hâlâ inanamıyorum. İlk çevirdiğim film Ranbir Kapoor filmi olan "Rockstar"dı. "Gangster", "Talaash", "Aashiqui 2", "Baazi, Dilwale", "Dangal" gibi onlarca filmi, 5 binden fazla şarkıyı Türkçe'ye çevirdim. Hâlâ aklımın bir yerinde 'Babam ve Oğlum' filmini de çevirmek yatıyor" dedi."

YORUMLAR 1
  • Fatih Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    başarılarının devamını diliyorum. takdire şayan. yapilan hiç bir iş küçük görünmemeli. önemli olan bir türk bay yada bayan farketmez birşeyler yapabilmesi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR