Eşinin tarifi sayesinde fabrika kurdu!

Aydın'da eşinin uyguladığı tatlı tarifinin üzerine eklemeler yaparak farklı ürünler oluşturan girişimci, kurduğu fabrikayla ihracata hazırlanıyor

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2018 17:09 GÜNCELLEME 21.10.2018 17:09 Yaşam
Eşinin tarifi sayesinde fabrika kurdu!
Eşinin tarifi sayesinde fabrika kurdu!

58 yaşındaki Nuri Ağaççı, eşi Semra Ağaççı'nın yaptığı kuru incir, çikolata ve cevizli  "incir rüyası" tatlısını lezzetli bulunca satış yapmaya karar verdi.

Dükkanlarında kuru incir ve çikolatanın haricinde lavanta, zeytinyağı ve haşhaşlı tariflerde yapıp satan Ağaççı, Ege şivesi ile "Yingari" markasıyla çeşitli ülkelerden de sipariş almaya başladı.

Kuru incirde 25 ayrı lezzet oluşturduklarını, başlangıçta "incirle zeytin bir arada olur mu?" tarzında tepkiler aldıklarını belirten Ağaççı, "Ürünü tattıktan sonra düşünceleri değişiyor. Şu anda bazı ürünlerde talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Gücümüz nisbetinde mağazalaşmaya çalışıyoruz. Yurt dışından siparişler geliyor ancak ihracat tanımına uyacak bir bağlantı için görüşmelerimiz sürüyor. Umuyoruz bu yıl ilk ihracatımızı yapmış olacağız. Gelecekte ihracata ağırlık vermek, bu lezzetleri tüm dünyaya tattırmak istiyoruz." dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR