Rebiülevvel Ayı orucu nasıl tutulur? Oruç ibadetinde bulunmanın sevabı!
Müminlerin saymakla bitmeyecek kadar çok sevaba ve fazilete nail olabilme fırsatının bulunduğu Rebiülevvel Ayı orucuna dair bilgi edinebilmek adına araştırmalara yön verildi. Peygamberimizin nuruyla yeryüzüne teşrif ettiği Rebiülevvel ayında oruç tutulur mu? Kulların merak duyduğu Rebiülevvel ayı orucu nasıl tutulur?
ABONE OLİslam dünyasını eşi benzeri bulunmayan güzellikleriyle karşılayacak Rebiülevvel ayından en iyi biçimde verim elde edebilmek açısından çok çeşitli ve birbirinden kıymetli ibadetler eda edilecek. Müslümanlar, yüce yaratanın huzurunda namaz, tesbih ve dua ibadetini gerçekleştirecek olmanın yanı sıra Rebiülevvel ayı orucuna ilişkin doğru bilgiye ulaşabilmek açısından araştırmalarına derinlik kazandırmaya başladı. Peki, Cenab-ı Hakk'ın kullarına sonsuz bir şekilde bereket, fazilet ve rahmet sunduğu Rebiülevvel ayında oruç tutulur mu? Kulların, alemlerin Rabbi olan Allah'ın rızasını kazanmak ve bu ayın şerefine yakışır şekilde bolca sevaba ve rahmete nail olabilmek amacıyla uygulamaya alacağı Rebiülevvel ayı orucu nasıl tutulur? İşte, en ehemmiyetli ibadetlerden biri olan Rebiülevvel ayı orucu hususunda milyonlarca Müslüman tarafından merak duyulan ve yoğun bir şekilde araştırma konusu haline getirilen bütün ayrıntılar...
Rebiülevvel Ayı için yapılacak ibadetler, dualar - namazlar listesi 2018!
2018 Rebiülevvel Ayı Cuma mesajları resimli (uzun - kısa)! Etkili sözler
REBİÜEVVEL AYINDA ORUÇ TUTULUR MU?
Rebiülevvel Ayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayata gözlerini açtığı mübarek bir aydır. Bu kutsal ay süresince müminler diledikleri vakit nafile oruç tutabilme olanağına sahiptir. Bu ay boyunca bolca oruç tutmaya özen göstermek son derece feyizlidir.
Tüm bunların yanı sıra Mevlid Kandili'nde oruç ibadeti gerçekleştirmek de bu mübarek günün bereketi, rahmeti, fazileti ve sevabından istifadeyi artıracaktır. Mevlid Kandili'nin olduğu Rebiülevvel Ayı'nın on birinci günü ile sonraki gün yani on ikinci günü oruç tutulabilir.
Peygamber Efendimiz (S.A.V)'de aynı şekilde Rebiülevvel Ayı'nın ikinci pazartesi günü oruç ibadetinde bulunurdu. Nedenini sorduklarında ise, (Bugün dünyaya geldim. Şükür için oruç tutuyorum) yanıtını vermiştir. (Hak Sözün Vesikaları).
REBİÜLEVVEL AYI ORUCU NASIL TUTULUR?
Rebiülevvel ayında oruç ibadetinde bulunurken öncelikle niyet edilir:
Oruç ibadetini gerçekleştirebilmek için, “Allah rızâsını gözeterek oruç tutmaya niyet” edilmesi gerekmektedir. Her ibadette geçerli olduğu gibi oruç ibadetinde de niyette bulunulması lazım gelmektedir. Öte yandan kaza oruçlarında edilecek niyetin geceden yapılması yani müminlerin imsaktan önce niyet edilmelidir.
“Allahım Niyet ettim Rıza-i şerifin için Rebiulevvel ayının yarın ki orucu tutmaya”
Müslümanların Ramazan ayından kazaları varsa da, “Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını Rebiulevvel ayının yarın ki orucunu tutmaya” şeklinde niyet yapılmalıdır. Bunun için, oruç kazası olan kimse, bu oruçları tutarken, (ilk kazaya kalan Ramazan orucuna) diye niyet etmeli. Kaza borcumuz bulunmuyorsa da, yine bu şekilde niyet ederek oruç ibadeti yerine getirilmelidir.