Uludağ'da bir gün boyunca neler yapılır? Nerelere gidilir?

İlk kayak merkezi olan Uludağ'da bir gün boyunca gezmek için neler yapacağınızı ve nerelere gideceğinizi sizler için araştırdık. İşte Uludağ'da bir gün boyunca yapılacaklar...

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2019 08:22 GÜNCELLEME 29.01.2019 08:22 Yaşam
Uludağ'da bir gün boyunca neler yapılır? Nerelere gidilir?
Uludağ'da bir gün boyunca neler yapılır? Nerelere gidilir?

Bursa'nın en önemli kış turizm mekanlarından biri olan Uludağ'da kış sezonu başladı. Başlayan sezon ile beraber tesisler ve otellerde doldu taştı.

Görkemli manzarası ile hem yerli hem yabancı turist sayısı artan Uludağ'da günübirlik gidip gelmek isteyenler için yapılması gerekenleri araştırdık.

Yaklaşan 15 tatil nedeniyle nereye gideceğinizi planlamadıysanız sizin için küçük bir tatil planı hazırladık.

İŞTE ULUDAĞ'DA BİR GÜN BOYUNCA YAPILACAKLAR

Sabah erken saatlerde Uludağ'daysanız soğuk ortamı sıcak bir havaya dönüştürmek istiyorsanız açık havada kahvaltı yapmayı tercih edebilirsiniz. Mangalda pişireceğiniz sucuklar ve Bursa'nın en lezzetli zeytin peynir çeşitleriyle donatılan kahvaltı masasıyla güne başlayabilirsiniz.

Daha sonra Uludağ'ın 3 metreye yaklaşan karında kış sporlarını yapabilirsiniz. Gün boyu farklı pistlerde farklı kış sporlarını eğitimlerden destek alarak gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz. Temel hareketlerde keyifli dakikalar geçirerek aileniz ya da sevdiklerinizle anı biriktirebilirsiniz. 

Uludağ kayak merkezinin o eşsiz manzarasını görmek isteyenler teleferik ulaşımını kullanabilir. Kayak severler Uludağ kayak pisti ile de snowbord sporunun tadını çıkarabilir. 

Türkiye'nin en iyi ve görkemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ'da hem soğuğu hissedeceksiniz hem eğlenceyi doruklarda yaşayacaksınız. 

Ücret karşılığında Snowbord, cross country, alpin ve skipass gibi sporları yapabilirsiniz. Bu sporları Tutyeli, Belvü, Yazıcı, Alkoçlar, Fahri, Kartanesi ve Karinna en iyi pistlerde yapmanızı tavsiye ederiz.

BURADA NELER YENİR?

Bursa'nın meşhur yemeklerinden biri olan İskender Kebabı, İnegöl köfte ve Kemal paşa tatlısının yanı sıra kestane şekeri ve sucuk ekmekte yiyebilirsiniz. Bu lezzetlere hem Uludağ merkezdeki otel ve restoranlar hemde 35 kilometre uzaklıktaki Bursa merkezinde de ulaşabilirsiniz. Size tavsiyemiz yemeğinizi yedikten sonra kahve ve çay keyfinizi dağ manzarasına karşı içiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR