Mevlid Kandili Orucu üzerine merak edilenler! Sevabı, önemi, fazileti!

Milyonlarca Müslüman tarafından Mevlid Kandili Orucu hususunda doğru ve eksiksiz bilgi temin etmek açısından araştırmalara hız kazandırıldı. Peygamberimizin yeryüzüne ışık saçarak gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili orucu nedir, nasıl tutulur? Feyizli bir gece olan Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, sevabı nedir?

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2018 19:48 GÜNCELLEME 18.11.2018 21:42 YAŞAM
Mevlid Kandili Orucu üzerine merak edilenler! Sevabı, önemi, fazileti!
Mevlid Kandili Orucu üzerine merak edilenler! Sevabı, önemi, fazileti!

İslam inancına sahip ülkemizdeki ve dünyadaki bütün müminleri bol miktarda bereket, feyiz ve faziletiyle ağırlayacak Mevlid Kandili'nden en güzel şekilde istifade edebilmek adına kainatın biricik sahibi Cenab-ı Hakk'ın huzurunda hem çeşitli hem de bir o kadar ehemmiyeti büyük ibadetler uygulamaya alınacak. Müslümanlar, her şeyi yoktan var eden ve sonsuz bir kudrete sahip yüce Allah'a yönelerek bu özel geceden en etkili biçimde faydalanma fırsatı elde edebilmenin yanı sıra Mevlid Kandili orucuna dair doğru ve eksiksiz bilgi edinebilmek üzere titizlikle sorgulamalarını yürütmeye koyuldu. Peki, Peygamber Efendimizin kıymetini bir kez daha idrak ettiğimiz en özel gecelerden biri olan Mevlid Kandili orucu nedir, nasıl tutulur? Dünyadaki tüm güzel özelliklerin, davranışların ve düşüncelerin kendisinde vücut bulduğu Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)'in hayata nurlu gözlerini açmasının yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, sevabı nedir?

 

Manalı Mevlid Kandili Mesajları resimli 2018! Özel Mevlid Kandili sözleri

MEVLİD KANDİLİ ORUCU NEDİR, NASIL TUTULUR? MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU, SEVABI NEDİR?

 

Dini kaynaklar doğrultusunda Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü niteliğindeki Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına ilişkin bir bilgi bulunmamasıyla birlikte, mübarek gecelerin ihyasına dair özel bir ibadet yer almamaktadır; fakat ehemmiyeti yüksek geceye istinaden bilhassa oruç tutmak başta olmak üzere, namaz kılmak, kuran okumak, teşbih çekmek yahut dua etmek çok feyizlidir.

Tüm bunların yanı sıra Müslümanları rahmetiyle, bereketiyle ve faziletiyle karşılayacak Mevlid Kandili’nde Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumanın, dinlemenin ve öğrenmenin sevabı son derece büyüktür. Öte yandan İslam alimleri tarafından önemi her defasında vurgulanan Mevlid Kandili’nde teheccüd ve nafile namazları kılmaya teşvik eden rivayetlerin çok olması sebebiyle, bu ibadetlerin mübarek gecelerde gerçekleştirilmesi daha faziletlidir. Son olarak kandil gecelerine ait olduğu kaydedilen namazları da ayrıca kılmakta bir beis yoktur; sevaptan hâli değildir.

mevlid kandili orucu nedir, nasıl tutulur? mevlid kandilinde oruç tutulur mu, sevabı nedir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR