İlk tesettürlü Cumhurbaşkanı Halime Yakub büyük ilgi gördü

Geçtiğimiz Eylül ayında göreve başlayan Singapur'un ilk kadın Cumhurbaşkanı Halime Yakub, dünyanın ilk başörtülü Cumhurbaşkanı olmasıyla büyük ilgi gördü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2018 09:20 GÜNCELLEME 22.11.2018 09:21 Yaşam
İlk tesettürlü Cumhurbaşkanı Halime Yakub büyük ilgi gördü
İlk tesettürlü Cumhurbaşkanı Halime Yakub büyük ilgi gördü

Dünyanın ilk başörtülü cumhurbaşkanı olan Singapur Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Halime Yakub, ziyaret gittiği Hollanda'da büyük ilgi gördü.

Hayat hikayesiyle seçimi kazandıktan sonra çok konuşulmuştu. Babası Hint, annesi ise Malay olan Cumhurbaşkanı Yakub, evli ve 5 çocuk annesi. Göreve başlamasının ardından yaptığı konuşmada, çok küçük yaşta babasını kaybettiğini ifade etmişti. 8 yaşında yetim kalmasının ardından annesinin kendisini ve 4 kardeşini yalnız başına, tek odalı bir evde büyüttüğünü belirten Yakub, o dönemde fakirlik ve pek çok zorlukla mücadele ettiklerini dile getirmişti.

Ziyaret için gittiği Hollanda'da basın tarafından büyük ilgi alan Halime Yakub,  o zorlu şartlardan Cumhurbaşkanlığına gelişini, "Şükürler olsun ki Singapur'da büyüdüm, ailem fakir olsa da sıkı çalışarak, ailemin, öğretmenlerimin ve toplumun da güçlü desteğiyle iyi bir eğitim alabildim. Bu da bana kamu hizmeti alanında bir kariyere başlama ve sonrasında da ihtiyacı olanlara bir yardım eli uzatabilme fırsatı verdi." sözleriyle anlatmıştı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR