Kadına şiddete "Turuncu çizgi"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 81 ilin geleninde "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans" farkındalık çağrısı yapılacağını duyurdu. Bu günde Ak Parti Türkiye'nin dört bir yanında Turuncu çizgi ile kadına şiddetle mücadeleye yönelik etkinlikleri yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2018 15:44 GÜNCELLEME 25.11.2018 15:53 Yaşam
Kadına şiddete "Turuncu çizgi"
Kadına şiddete "Turuncu çizgi"

Kadına yönelik yapılan şiddete karşı hep birlikte hareket etmeyi hedefleyen Bakan Zehra Zümrüt Çelik, Birleşmiş Milletler’in 2015 yılından beri yürüttüğü "Dünyayı Turuncuya Boya-16 Günlük Aktivizm Kampanyası" etkinliği çerçevesinde Galata Kulesi, Yavuz Sultan Selim köprüsü ve birçok önemli yapıt turuncu rengi ile aydınlatılacağını belirtti. Aynı zamanda Bakan Selçuk, bu hafta Cuma hutbelerinde kadına yönelik şiddet konulu konuşmalar yapılacağını da duyurdu. 

Birçok kurum ile işbirliği içerisinde olduklarını anlatan Bakan Selçuk bütün kurumlarda "kadına yönelik şiddete sıfır tolerans" afişlerinin yer alacağını vurguladı. 

Bunun yanı sıra standlar kurularak insanların bu konu hakkında bilinçlendirmeye yönelik konuşmaların ve el broşürlerinin dağıtılacağı da kaydedildi. 

İstanbul başta olamak üzere bu gün her yerde kadına yönelik yapılan şiddet kınandı. Turuncu çizgi etkinlikleri ile meydanlarda olan Ak Parti kadın kolları ve Ak Parti gençleri farkındalığı artırdı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KADEM etkinliğinde altını çizdiği "kadınlara karşı Ayrımcılık, Irkçılıktan beterdir" sözü ilke alındı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR