Angut kuşunun hikayesi hayret içinde bıraktı!

Angut kuşları 6 yıl boyunca kış mevsimini geçirmek için Güney Asya ülkelerine göç den kuşlar olarak bilinirler, yaz mevsiminde ise o yolu geri dönerek önceden kurduğu yuvasına geri dönerler. Osmaniye köyüne dönen bir dişi Angut'un hikayesi hayretler içerisinde bıraktı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2018 13:38 GÜNCELLEME 25.12.2018 13:39 Yaşam
Angut kuşunun hikayesi hayret içinde bıraktı!
Angut kuşunun hikayesi hayret içinde bıraktı!

Osmaniye köyünde yuva yapan Angut kuşu, Güney Asya'dan 5 bin kilometre yol alarak Osmaniye'deki çiftlikte kurduğu yuvasına geri dönüyordu.

Osmaniye Karacalar köyünde yaşayan Hakan Tuncer, her yıl yaz mevsiminde yuvasına geri dönen Angut kuşunu yuvasına dokunmadan beslediğini ifade etmişti.

Angut kuşu ile ilgilenen Tuncer, "Bu yıl  erkek ördek gelmedi. Sadece dişisi geldi. O da yanıma gelip bir şeyler anlatmaya  çalışıyor. Normalde erkeği varken yanıma hiç gelmezdi. Bu yıl benden kaçmıyor  hatta kendi gelip yanıma konuyor. 6 yıldan beri çiftliğe gelip yavrulayan angut  tek kaldı ve ona artık biz bakıyoruz."

Oldukça sadık olan Angut kuşları, tek eşli olmaları ve eşleri öldüğü zaman yas tuttukları özellikleri ile biliniyorlar.

Karacalar köyünde yaşayan Hakan Tuncer, "Bu cins ördekler eşi ölünce kolay kolay başka eşle olmuyorlar.  Dişimiz sanki yas tutuyor.  Geçen sene 10 yavru vardı. 8 tanesi anne baba ile  geri gitti, iki tanesi burada kaldı. Onları besledim büyüttüm. Yakında onlar da  yavrulayıp buradan göç ederler. Normalde bu ördeğin de şimdiye kadar göç etmesi  lazımdı ama gitmedi. Eskiden erkeği yanındayken yanıma gelmez uçarlardı. Bu sene  tek gelince gelip yanıma konuyor, onu sevmemizi istiyor. Tahminen eşini avcılar  öldürdü" üzücü ama hayret içerisinde bırakan sözleriyle açıklamada bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR