Mükemmel bir Hat sanatı! Dilsiz filmi geliyor!

Yönetmenliğini Murat Pay'ın kalemine aldığı, usta bir hattat ile genç bir ressamın yollarının birleşmesini seyirciye aktaran 'Dilsiz' filminin çekimleri bitti. İşte, haberin detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2018 17:35 GÜNCELLEME 26.12.2018 17:37 Yaşam
Mükemmel bir Hat sanatı! Dilsiz filmi geliyor!
Mükemmel bir Hat sanatı! Dilsiz filmi geliyor!

Dilsiz filmi, hüsnü hat sanatını usta ile çırağın arasındaki bağı ele alınarak anlatılıyor ve yolları bir şekilde birleşen usta bir hattat ile genç bir ressamın hikayesi ön plana çıkartılıyor. Rasathane Film’in yapımını üstlenen Dilsiz filminin başrollerinde Ozan Çelik, Mim Kemal Öke, Vildan Atasever ve Emin Gürsoy yer alıyor.

Hat sanatını sadece güzel bir yazıdan ibaret olmadığını belirten filmin senaristi Sema Kılıçaslan,"Hat sanatı aslında güzel yazı ile beraber usta-çırak ilişkisi içinde bir olgunlaşma süreci demek. Ben de bunu senaryo yazma sürecinin içine girdikten sonra idrak ettim. Bu, geleneğin bir adam oldurma biçimi, yöntemi. Usta-çırak ilişkisi içinde yürüdüğü için kişinin kendi halinden bağımsız bir süreç değil bu olgunlaşma süreci. Yani tamamen bir el mahareti ve yeteneğinden ibaret değil. Bu işin bir kalp ve gönül tarafı var. Bu bakımdan aşk olmadan hat meşki olmaz. Bu bir gönül işi. Onun için aşkla da çok sıkı bir ilişkisi var" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Ünlü yönetmen Murat Pay'ın yaptığı değerlendirmeye göre, "İlk başta hatla ilgili bir belgesel yapmak üzere yola çıktık. Daha sonra senaryo ilerlemeyince 'demek ki bazı şeylere nüfuz edemedik' diye hissettim ve kendim de hat meşkine başlamak durumunda kaldım. Yani sorun nerede diye düşünürken, belki de meselenin içine girmek senaryo yazımını kolaylaştırır diye düşündüm. Böylece başladığım hat meşkine hala devam ediyorum" açıklama yaparken filmin 3 yılı aşkın sürede yazıldığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR