Altın gününüzde uygulayabileceğiniz dekorasyon önerileri

Hiçbir Türk genci yoktur ki, bir kerecik de olsun annesinin altın gününe katılmamış olsun. Özenle hazırlanmış sunumlar, lezzetli ikramlar, dumanı üstünde çay ve kaynatılan konular. Gün sonunda da tüm yorgunluğa değecek olan çeyrek altın ya da para. Gün kavramının özeti budur. Peki sizler gün arkadaşlarınızı en şık şekilde ağırlamak istemez misiniz? O halde sizler için hazırladığımız dekorasyon önerilerine buyurun.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2019 08:04 GÜNCELLEME 26.03.2019 08:56 Yaşam
Altın gününüzde uygulayabileceğiniz dekorasyon önerileri
Altın gününüzde uygulayabileceğiniz dekorasyon önerileri

O gün erkenden uyanılır, en özenli sunum tabakları seçilir, evin son kez süpürülme işlemi gerçekleştirilir, birazcık havalandırılır, ikramlıklar tabaklarına konur ve misafirler özenle beklenir. Biraz evvel bir altın günü, akraba günü ya da adına her ne denirse bir kadınlar toplantısının hazırlık sürecini okudunuz.

Oldukça önem taşıyan bu günü, alnının akıyla atlatmak önemlidir. Artık neredeyse er meydanına dönen bu kavram, daima en iyi şekilde olmalıdır. İşte biz de bunun için buradayız.

Amacımız; gününüzde uygulayabileceğiniz dekorasyon önerilerini sizlerle buluşturmak. Hazırsanız başlayalım. Zira biz çoktan hazırız. :)

SALATALARINIZ İÇİN KAYIK TABAK MODELLERİNİ TERCİH EDİN

Salata sunumları

Çoğunlukla soslar için tercih edilen kayık tabakları salatalarınız için kullanın. Yoğurt, yağ, mayonez vb. malzemeleri eklediğiniz salatalar, bu tarz tabakların içerisinde daha hoş bir görüntü oluşturacaktır.

BÖREKLERDE FARKLI TARZLARI DENEYİN

Papyon börek

Salt peynirli ya da kıymalı böreklerden vazgeçin. Börekleriniz içerisinde farklı tatları da denemekten çekinmeyin. Bu size klasik bir sunum yapsanız da + puan kazandırır. Diyelim ki siz klasikçisiniz o zaman da böreğin sunum şeklinde oynamalar yapın. Örneğin ikramınıza peynirli papyon börek adını verin ve yufkanıza papyon görünümü kazandırın.

TABAK İKRAMI OUT, AÇIK BÜFE İN

Yemek sofrası

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyiz. Şöyle anlatalım, öyle tabaklara doldurup kişilerin önüne ikramlıkları verme devri bitti. Artık açık büfe moda. Şık ve sade bir masa örtüsünün üzerine rengi ve tasarımıyla dikkat çeken ikramlıklarınız dizilsin. Bu görsel şölene bakan misafirleriniz de istedikleri kadar yeyip içsin. Siz de ilginin tadını çıkarın.

KALORİSİ AZ KÜÇÜK TATLILAR

Çikolatalı kek

Tıpkı sunum şekilleri gibi tatlılar da değişti. Artık o bol kalorili, şerbetli, büyük dilimli tatlılar yok. Yerine kurabiye, üzerine krem şanti dökülmüş küçük kekler vb. çeşitler var. Hamur işlerinin ardından hafif tatlı yemek her zaman iyidir. Süt tatlılar da yine hafif ve üzerilerine dökülecek olan şeker süsleriyle şık duracaktır.

Yaz mevsimine girerken de çikolatalı kek ve dondurma ikilisini tercih edebilirsiniz. Eminiz çok şık olacaktır. Onların sunumu için tercihiniz sade ve düz tabaklar olsun.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR