Oruca ilk ne zaman kalkılacak? Ramazan ayı hangi gün başlıyor?

Bin aydan daha hayırlı olarak görülen Kadir Gecesi’ni de içinde bulunduran Ramazan ayına sayılı günler kaldı? Tüm Müslümanlar tarafından ibadetlerle karşılanacak olan Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan'da oruç tutacak milyonlarca vatandaş ilk sahura hangi gece kalkılacak merak ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2019 09:45 GÜNCELLEME 03.05.2019 09:45 YAŞAM
Oruca ilk ne zaman kalkılacak? Ramazan ayı hangi gün başlıyor?
Oruca ilk ne zaman kalkılacak? Ramazan ayı hangi gün başlıyor?

11 Ayın Sultanı oruç ayı Ramazan, Kur’an-ı Kerim indiği ve oruç tutmanın farz olduğu ay olması nedeniyle İslam Dünyası’nda büyük öneme sahip. Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala  Oruca ne zaman kalkılacak? sorusunun günün en çok araştırılan konusu oldu.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’ne göre Ramazan'ın 1. günü 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak. 3 Haziran, pazartesi 2019 günü ise son erecek. Önümüzdeki günlerde açıklanacak Ramazan İmsakiyesi ile birlikte il il sahura ne zaman kalkılacağı belli olacak.

2019 Dini günler

 

 

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı esasen Ramazan Ayı’nın bitimi ile Ramazan’ı takip eden Şevval Ayı’nın ilk üç gününde kutlanır. Bu yıl Ramazan Ayı 3 Haziran’da bitmektedir. Ramazan Bayramı ise 4 Haziran günü başlayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkartıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanlar, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacak.

YORUMLAR 1
  • mehmet selim 4 yıl önce Şikayet Et
    imsakiyenin onumuzdeki gunlerde aciklanmasini beklemenize gerek yok zaten nanaz kilan biliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR