Türkçülük günü nedir? 3 Mayıs Türkçülük gününe özel mesajları

Türk tarihinde önemli bir fikir akımı olan Türkçülük, her yıl 3 Mayıs'ta Türkçülük günü olarak kutlanıyor. Peki Türkçülük günü nedir? İlk ortaya çıkışı nasıl olmuştur? İşte Türkçülük günü mesajları ve bilinmesi gereken her şey...

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2019 12:48 GÜNCELLEME 03.05.2019 12:48 YAŞAM
Türkçülük günü nedir? 3 Mayıs Türkçülük gününe özel mesajları
Türkçülük günü nedir? 3 Mayıs Türkçülük gününe özel mesajları

İlk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde kutlanan Türkçülük günü her sene 3 Mayıs tarihinde vatandaşlar tarafından mesajlarla kutlanmaya devam ediyor. Vatandaşlar Türkçülük Günün’nü kutlamak için en özel mesajları araştırıyor. Haberimizde 3 Mayıs Türkçülük Günü mesajları ve sözlerini bulabilirsiniz. Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefelerinden biri olan Türkçülük ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu döneminde ortaya çıkmıştır. 3 Mayıs'ın ilk yıldönümü 1945 senesinde o sıralarda Tophane'deki Askerî Cezaevinde tutuklu bulunan bir grup Türkçü tarafından örtüsüz bir masa etrafında yapılan bir toplantı ile anılmış, daha sonraki yıllarda ise çeşitli törenlerle kutlanmış ve Türk milliyetçilerinin bir geleneği Türkçülük Günü oluşmuştur.

 

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ NEDİR?

3 Mayıs Türkçülük Bayramı, Türkler için geçmişinden gelen tarihi ve kültürel mirası, gelenekleri ve kökleri itibariyle bugünü kutlamak bir bayram değeri taşımaktadır. Bu bayram 2000 yıllık devlet tecrübesine sahip Türk toplumu kültürü için önemli bir yerdedir.

 

Her sene 3 Mayıs tarihinde coşkuyla kutlanan Türkçülük günü tarihte ilk defa 1945 tarihinde kutlanmıştır. 3 Mayıs'ın ilk yıldönümü 1945 senesinde o sıralarda Tophane'deki Askerî Cezaevinde tutuklu bulunan bir grup Türkçü tarafından yapılan bir toplantıyla anılmıştır. Daha sonraki yıllarda ise çeşitli törenlerle kutlanmış ve Türk milliyetçilerinin bir geleneği olarak Türkçülük Günü oluşmuştur.

Türkçülük Günü Nedir?

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ SÖZLERİ

”Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.” (Mustafa Kemal Atatürk)

"Türkün en önemli vasfı teşkilâtçılığıdır."

”Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir.” (Mustafa Kemal Atatürk)

”Fikir, iman, ülkü aşkı … İnsanları güçlü yapan bunlardır.” (Alparslan Türkeş)

”Ülküsüz insan çamurdan farkı olmayan bir varlıktır.” (Alparslan Türkeş)

”Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır.” (Alparslan Türkeş)

”Hürriyetin tek garantisi mülkiyettir.”

”Başarı için muntazam plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız.”

Türkçülük Günü

”Ahlâkçılık anlayışımız, Türk Ahlâkı ve Müslümanlık inancından meydana gelmiştir.” (Alparslan Türkeş)

”Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz…” (Alparslan Türkeş)

Emirlere mutlak itaat lâzımdır. Laubali, gevşek, disiplinsiz, metotsuz kimselerle dâvamız yürümez. Her şeyde örnek olmak lâzımdır.”

”Davalarımızın çözümü kendimize dönmek, sarsılmaz bir birlik halinde el ele vermek ve geceli gündüzlü çalışmaya girişmekle mümkündür.”

”İnsanlık âleminin en şerefli bir ailesi Türk Milletidir. Dokuz Işık demek, Türk Ülküsü demektir.”

”Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır.”

Türkçülük Günü Resimli Mesajları

YORUMLAR 1
  • Berke 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkçülük ömürlük bir gün değildir ki günü olsun Türkçüler günüdür amacınız 3 mayısı Türkçülükten uzak tutmaksa hiç uğraşmayın gene 3 mayısı yaşarız
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR