Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı dalkavukluk yapmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Taksim Meydanı'nda verilen iftar öncesinde konuşma yaptı. Erdoğan, FETÖ'cülerin Ekrem İmamoğlu'na destek için başlattığı slogana destek veren sanatçıları eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2019 09:57 GÜNCELLEME 13.05.2019 10:41 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı dalkavukluk yapmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı dalkavukluk yapmaz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taksim Meydanı'nda düzenlenen Geleneksel Beyoğlu İftarı'nda İstanbul'da yerel seçimlerin iptali sonrası sanatçıların sosyal medyada yaptıkları paylaşımlara tepki gösteren açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sanatçılarımızın arasına da nifak tohumu ektiler. Sanatçılarımızı da tehdit ettiler. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz" ifadelerini kullandı.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

"Kazanı kaynatıp darbe çağrısı yapanlar kimlerdir? Milletim gereken dersi bunlara 23 Haziran'da verecektir. Dağdan talimatlar geliyor. Sandıklardan oy çalanlarla milletimin bir arada olacağına zerre kadar ihtimal veremiyorum."

"ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

"Bir yerde seçim yapılıyorsa, gerektiğinde yenileniyorsa demokrasi işliyor demektir. Vesayet heveslilerinin kazanı kaynatarak birilerine elverişli ortam hazırlamasına asla müsaade etmeyeceğiz."

"BU STATLARI BİZ YAPTIK BİZ"

"Bunlar o kadar şirazeden çıktı ki, şimdi statların tribünlerine pankartlar asıp, FETÖ'nün uşaklarının sloganlarını yazıyorlar. Bu statları biz yaptık biz. Kapalı spor salonunda beyefendinin ifadelerini orada söylettiriyorlar. Bunlara eyvallah diyemeyiz. Sanatçılarımızın arasına da nifak tohumu ektiler. Sanatçılarımızı da tehdit ettiler. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz.

ERDOĞAN

"SİYASET MEYDANI ER MEYDANIDIR"

"Taksim'de anırmaktan, koltuğunu bırakmaya kadar nice büyük laflar edenlerin hepsi de sözlerinin üzerine yattı. Bunların altından katıksız bir despotizm, bir medeniyet düşmanlığı çıkar. Siyaset meydanı er meydanıdır. Kendine güvenmeyenler Gezi'deki tencere tava çalma hadisesinde olduğu gibi kendileri çalar, oynar."

"23 Haziran'da bir kez daha milletimizin hakemliğine gidecek olmaktan memnunuz"

"SANATÇI DALKAVUKLUK YAPMAZ"

"Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?"​

- Sanatçı, sanatıyla konuşur, dalkavukluk yapmaz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR