Hacı adayları 'Sıfır Atık Sıfır İsraf' bilinciyle ibadet edecekler

Hacı adayları bu yıl, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan 'Sıfır Atık Sıfır İsraf' projesi kapsamında bilgilendirilecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, projeyi, "2019 haccını çevreye duyarlı, çevreci ve yeşil bir hac yapmak için canla başla çalışacağız." sözleriyle açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2019 09:49 GÜNCELLEME 29.06.2019 09:50 Yaşam
Hacı adayları 'Sıfır Atık Sıfır İsraf' bilinciyle ibadet edecekler
Hacı adayları 'Sıfır Atık Sıfır İsraf' bilinciyle ibadet edecekler

Hac organizasyonu bu yıl, önemli bir projeye imza atıyor olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı iş birliğince bu yıl, çevre temizliği ve bilinci konusunda önemli adımlar atılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi', Diyanet İşleri tarafından 'Sıfır Atık - Sıfır İsraf' temasıyla hacı adaylarına aktarılacak.

hac 2019

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, projeyi, "Sıfır Atık-Sıfır İsraf' projesi çerçevesinde hacılarımızın konaklamış olduğu otellerde, bulunmuş olduğu mekanlarda, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'de ama özellikle Arafat meydanında hacılarımızın konaklayacağı yerlere atık kutuları oluşturacağız." sözleriyle açıkladı.

sıfır atık projesi

Suudi yetkililerin de projeye destek vereceklerini açıklayan Bircan, "Görevli eğitimlerimizde hazırlamış olduğumuz sinevizyonu gösterdik. Mekke ve Medine'de otellerimizin içerisindeki televizyon kanallarında bunu sürekli yayınlayacağız. Kafilelerle tanışma toplantılarında kafile başkanlarımız yine bu sinevizyon vasıtasıyla bilgilendirme yapacak. İnşallah 2019 haccını çevreye duyarlı, çevreci, yeşil bir hac yapmak için canla başla çalışacağız." ifadelerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • Aybüke 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu atık kutuplarını bi benim evimin yakınına koymadılar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR