Yunan şarkıcı Anastasia Kalogeropoulou KKTC'de konser verdi, hain ilan ettiler

Yunan şarkıcı Anastasia Kalogeropoulou'nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) verdiği konserle ilgili Rum medyasının yaptığı haber, tepki topladı. Sosyal medya üzerinden, 'Utanmıyor musun?', 'Hain' gibi yorumların yapılması üzerine, şarkıcı, "Burada bir tek suçlu ben miyim? Bir tek ben mi hainim?" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2019 08:00 GÜNCELLEME 10.07.2019 12:57 Yaşam
Yunan şarkıcı Anastasia Kalogeropoulou KKTC'de konser verdi, hain ilan ettiler
Yunan şarkıcı Anastasia Kalogeropoulou KKTC'de konser verdi, hain ilan ettiler

Yunan şarkıcı Anastasia Kalogeropoulou, KKTC'de bir otelde 10 Haziran günü sahne aldı.

'UTANMIYOR MUSUN? HAİN'

Rum Kilisesi'ne yakınlığı ile bilinen TV kanalı, önceki gün şarkıcının verdiği konserle ilgili haber yapıp, Kalogeropoulou'nun 'işgal altında konser verdiği' ifaderini kullandı. Bunun üzerine şarkıcıya karşı karalama kampanyası başlatıldı. Sosyal meya üzerinde Kalogeropoulou'a karşı 'Yasadışı ülkede nasıl konser verirsin?', 'Utanmıyor musun?', 'Hain' gibi birçok ifade kullanılarak tepki gösterildi.



SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Anastasia Kalogeropoulou, "Burada bir tek suçlu ben miyim? Bir tek ben mi hainim?" dedi.

Bir çok Rum'un Kuzey'e geçip para harcadığını söyleyen Kalogeropoulou, "En azından ben para almak için gittim, para vermek için değil. Onlara hesap sormuyor da bana hesap soruyorsanız, Yunan olduğum içindir" dedi.

Daha önce iki yıl boyunca İstanbul'da sahne aldığını ifade eden Kalogeropoulou, kendisini dinleyenler arasında Rumların da olduğunu belirterek, "Ben işimi yapıyorum ve paramı alıyorum. O gece en az 500 Rum vardı orada" diye konuştu.

'IRKÇI DÜŞÜNCELERE YER YOK'

Yunan şarkıcının sahne aldığı otelin Genel Müdürü Mine Gürses de olayla ilgili şöyle konuştu:

"Anastasia Kalogeropoulou çok değerli bir sanatçı ve eleştiriyi değil tebrikleri hak ediyor. Bizde ırkçı düşünceler ve uygulamalar yoktur. Otelimizde Türk sanatçıları ağırladığımız gibi Rum ve Yunanlı sanatçıları da ağırlamaktan mutluluk duyarız. Kıbrıs sorununun çözümünü istiyorlarsa, özellikle kültürel, sosyal ve spor alanlarında ikili ilişkilerin gelişmesine katkı koymalıdırlar."

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • bekir cizmeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Turk ve islam dusmanlarinin durumu bu iken (gorunen ve bilinen her konuda milliyetciliklerini en titiz bir sekilde uygularken) icimizdeki dusmanlarin aymazligina sapka cikartiyorum,kiniyorum.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı dedelerimiz bu zavallıları asimile etmemekle bazen yanlış yapmışlar diye düşünüyorum, 400 yılda ne dili ne kültürü ne de dini kalırdı bunların, teşekkür etmeleri lazım bizlere ama nerede?
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    buyursun gelsinler Türkiyeye ailesiyle Türk vatandasi olsunlar rumlarin ve yunanlarin düsmanlari benim dostumdur
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz olayları önlemenin tek yolu kıbrısı yunan işgalinden kurtarmaktır..
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıslı Türkler rumlarla yunanlılarla dostluk masalları anlatmaktan vazgeçmeli. Onlar asla sizin dostunuz olmadı olmayacak anlayın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR