Zuhal Olcay'ın cezası onandı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2019 00:29 GÜNCELLEME 19.07.2019 10:53 Yaşam
Zuhal Olcay'ın cezası onandı
Zuhal Olcay'ın cezası onandı

Şarkıcı Zuhal Olcay'ın, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezas Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından oy birliğiyle onandı.

zuhal olcay

NE OLMUŞTU?

Olcay'ın, 5 Ağustos 2016'da, Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığı öne sürülmüştü. Bu gelişme üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Olcay hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, Olcay'ın sahne aldığı mekanda şarkı söylerken, şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarladığı, aynı zamanda şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak el işareti yaparak alenen hakaret ettiği ifade edilmişti.

Hazırlanan iddianamede, Zuhal Olcay'ın "cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Olcay'ı "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 10 ay hapis cezası verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanık Zuhal Olcay hakkındaki cezayı 11 ay 20 güne çıkarmıştı. Erdoğan'ın avukatları ise Ceza Dairesi'nin sanık Olcay hakkında 11 ay 20 günlük hapis cezasının ertelenmesi yönünde verdiği kararı temyiz etmişti.
 

YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • Hançer71 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes haddini bilecek...
    Cevapla
  • Sabiha 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes Haddini Bilecek Bu ülkenin başkanına hakaret etmek ne demek ya kendini ne zannediyor çeksin cezasını.
    Cevapla
  • Kamil sarızeybek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sol kesim mahkeme kararlarından hep şikayetçi oluyor.bu defa biz şikayetçiyiz.bunun cezası niçin erteleniyor ? Derhal tıksınlar bunu içeri.
    Cevapla
  • tayfur yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    para cezasına felan çevriliyor bi anlamı kalmıyor 1 ay bile olsa o parmaklıları görsün o psikolojiyi yaşasınlar devletin seçilmiş liderine hakaret etmek bu kadar kolay olmasın
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk işlerse Kendini bir şey Zanneden Böyle Zavallılar susar.Sanatcı Müsveddesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR