İstanbul'un en iyi müzeleri

Avrupa Asya olmak üzere iki kıtaya ayrılan Türkiye'nin gözde şehri İstanbul, birbirinden ilginç müzeleri ile yerli yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. İşte, İstanbul'un en beğenilen ve ziyaretçi akımına uğrayan müzeleri...

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2019 08:13 GÜNCELLEME 19.08.2019 08:14 Yaşam
İstanbul'un en iyi müzeleri
İstanbul'un en iyi müzeleri

Kültür ve sanat şehri olan İstanbul, birbirinden farklı müzeleri ile Türk kültürüne katkı sağlayarak tarihi kültür açısından dünyanın önde gelen müzeleri arasında yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Milli Saraylar, TSK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve özel müzeler olmak üzere 90'nın üzerinde mekanıyla ziyaretçilerini karşılıyor. İşte, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği İstanbul'daki müzeler...

İSTANBUL'DA ZİYARETÇİ AKIMINA UĞRAYAN MÜZELER

Hisart Canlı Tarih Müzesi

Koleksiyoner Nejat Çuhadaroğlu tarafından kurulan Hisart Canlı Tarih Müzesi, Osmanlı 1453-1923 yılları dönemine ait askeri ve etnografik tarihi eserler ziyaretçilerini bekliyor.

Masumiyet Müzesi

Ünlü yazar Orhan Pamuk'un 'Aynı' adlı romanından ilham alınarak dizayn edilen Masumiyet Müzesi'nde, romanın başlıca kahramanlarından olan Füsun ve Kemal'in buruk aşk hikayeleri üzerinden 1950-2000 yılları arasındaki İstanbul hayatı sergi ediliyor.

Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Tiyatro Müzesi

TÜRVAK Vakfı sponsorluğunda açılan Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Tiyatro Müzesi, "Türkiye’nin ilk ve tek sinema müzesi" olarak 2001 yılında Kavacık'ta kuruldu. Bu müzede; Türk Sineması ve tiyatrosu geçmişine ait belge, fotoğraf, afiş, cihaz ve aksesuarlar bulunuyor.

Sakıp Sabancı Müzesi

İstanbul'un şu ana dek ağırladığı en büyük sergilere de ev sahipliği yapmasıyla bilinen Sakıp Sabancı Müzesi'nde; Picasso, Rodin, Rembrandt, Anish Kapoor, Sophie Calle, Monet ve Rodin gibi birçok usta sanatçının eserleri müzeseverleri bekliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

Haliç'in kuzey kıyısında yaklaşık 27 bin metrekarelik alanda kurulan Rahmi M. Koç Müzesi'nde,klasik otomobiller, devasa Turgut Alp Vinçi, I&E Greenwald Buhar Makinesi, B-24 Liberator ve diğer uçaklar, Haliç'e demirli durumdaki Fenerbahçe Vapuru ve TCG Uluçalireis Denizaltısı koleksiyonu sergileniyor.

Adalar Müzesi

İstanbul'un ilk çağdaş kent müzesi olarak bilinen Adalar Müzesi, Adaların oluşumundan günümüze kadar gelen hikayesini yüzlerce obje ile ada sevdalılarına ve müzeseverlere sergiliyor.

Pera Müzesi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı'na ait Pera Müzesi, "Oryantalist Resim", "Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri" ile "Kütahya Çini ve Seramikleri" yapıtlarını ve bu yapıtların temsil ettiği değerleri, sergiler, yayıncılık ürünleri, sözlü etkinlikler, öğrenme etkinlikleri ve bilimsel çalışmalar aracılığıyla kamuya sunarak ziyaretçilerini bekliyor.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

İSTANBUL'DA KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN DİĞER MÜZELER

"Madame Tussauds Balmumu Müzesi", "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi", "İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Müzesi", "Atatürk Müzesi", "Aşiyan Müzesi", "Türkiye İş Bankası Müzesi", "Darüşşafaka Cemiyeti Müzesi", "Arnavutköy Yerel Tarih Müzesi", "İstanbul Hisarlar Müzesi", "Intercity Otomobil Müzesi", "Ayşe ve Ercüment Kalmık Müzesi"

Ayşe ve Ercüment Kalmık Müzesi

"Rezzan Has Haliç Kültürleri Müzesi", "Sait Faik Abasıyanık Müzesi", "Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar Müzesi", "İstanbul Özel Okçular Tekkesi Müzesi", "İstanbul Lale Vakfı Müzesi", "İSKİ Su Medeniyetleri Müzesi", "İstanbul PTT Müzesi", "Kazım Karabekir Paşa Müzesi"

İstanbul PTT Müzesi

"Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi" , "Vakıflar Halı Müzesi", "Vakıflar Kilim ve Düz Dokuma Yaygılar Müzesi", "Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi", "Özdilek Vakfı Balmumu Heykel Müzesi", "Hilye-i Şerif ve Tespih Müzesi", "Delta Teknoloji Müzesi", "Çikolata Müzesi"

Çikolata Müzesi

"500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi", "Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Akaretler Mustafa Kemal Müzesi", "BJK Müzesi", "Doğa ve Bilim Müzesi", "İstanbul Modern Sanat Müzesi", "Sirkeci Garı TCDD Müzesi", "Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi", "Çatalca Mübadele Müzesi" ve "Kont Szechenyi İtfaiye Müzesi"

İstanbul Modern Sanat Müzesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR