Bartın'a nasıl gidilir? Bartın'da gezilecek yerler

Bartın'da bulunan 80 milyon yıllık Güzelcehisar Lav Sütunları, ahşap yürüyüş yolları, seyir terası ve iskele yapılmasının ardından yerli ve yabancı ziyaretçilerin akın ettiği yer haline geldi. İşte, haberin ayrıntıları...

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2019 08:10 GÜNCELLEME 03.10.2019 08:11 Yaşam
Bartın'a nasıl gidilir? Bartın'da gezilecek yerler
Bartın'a nasıl gidilir? Bartın'da gezilecek yerler

Bartın'ın Güzelcehisar sahilinde, volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesi sonucu 80 milyon yıl önce oluşan, ahşap yürüyüş yolları, seyir terası ve iskele yapılarak turizme kazandırılan lav sütunları, eşsiz manzarasına akın eden yerli ve yabancı turistlere kapılarını açıyor. Peki, Bartın'a nasıl gidilir? Bartın'da gezilip görülmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Bartın'da gezilmesi gereken yerler...

Bartın'da gezilmesi gereken yerler

BARTIN'A NASIL GİDİLİR?

Ankara Bartın arası yaklaşık 290 kilometre mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat 50 dakika kadar sürmektedir. İstanbul Bartın arası yaklaşık 440 kilometre mesafede ve araçla yaklaşık 6 saat 15 dakika kadar sürmektedir. Ulaşımın büyük bir kısmı kara yolu ile sağlanmaktadır. Sıcak bir sahil şehri olan Bartın’ın limanları uluslararası platformda hizmet veriyor. Amasra ve Kurucaşile ile beraber toplamda üç limanı mevcuttur. Amasra daha çok yolcu taşımacılığı için kullanılmaktadır. Amasra'da gezilecek yerler adlı haberimiz için sayfamıza göz atabilirsiniz...

Bartın'a nasıl gidilir?

BARTIN'DA GEZİLECEK YERLER

Bartın Fatih Cami

Fatih Cami, Fatih Sultan Mehmet' in İstanbul'u fethetmesinden sonra önce kilise olarak inşa edilen bu cami daha sonrasında cami olarak ibadete açılmıştır. Bu nedenle adını Fatih olarak almıştır.

Göl Deresi Şelalesi

Bartın'ın görkemli doğasının bir parçası olan Göl deresi şelalesi, kanatlı köyünde yer almaktadır. Muhteşem bir vadide yer alan şelale insanı büyülemeye yetecek güzelliktedir.

Güzelcehisar Lav kayaları

Güzelcehisar Bartın'a 17 km uzaklıkta olup, ihtişamlı bir doğa güzelliğine sahip olmasıyla bilinir. 80 milyon yıllık lav sütunlarıyla Türkiye'deki emsalsiz uzunluktaki sütunları görebileceğiniz bir yerdir.

Amasra Hamamı

Bartın'ın nadide ilçesi olan Amasra adını olmuş Amasra Hamamı, ilginç bir mimariye sahip olup Anadolu Beylik dönemlerinin mimari özelliklerini yaşatan en güzel örneklerden bir tanesidir.

Kuş Kayası Yol Anıtı

Kuş Kayası Yol Anıtı, Amasra ile Bartın yolu üzerinde bulunmaktadır. Amasra ile Bartın arasında yaklaşık 16 km mesafe vardır. Bartın'a veya Amasra'ya yapacağınız yolculuğunuzda buraya uğramadan dönmeyiniz.

Uluyayla

Ormanlarla kaplı harika bir görüntüye sahip Uluyayla, Bartın halkının da sıklıkla gittikleri muhteşem doğa manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Taşhan

1835 yıllarında Hacı Ali Ağa tarafından yapılan Taşhan, iki katlı olup, dikdörtgen şeklinde ve bir de açık avluya sahiptir. Handa 18 oda vardır. Taşhan şehir merkezinde bulunmaktadır. Şahısların kişisel işleri için halen daha kullanılmaktadır.

Bartın Irmağı/Çayı

Şehrin ismini alan Bartın Irmak'ı aynı zaman Bartın Çayı olarak da bilinmektedir. Bartın'ın en önemli ırmağı olduğu kadar ulaşım sağlanan bir araçtır. Şehir merkezinden başlayan ırmak Karadeniz'e kadar ulaşmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR