Sülüklü Göl Tabiat Parkı nerede? Nasıl gidilir? 2020 Giriş ücretleri

Bolu ilimizin Mudurnu ilçesinin, Tavşansuyu köyünde yer alan Sülüklü göl, 17. yüzyılın başlarında bir heyelan sonucu oluşan bir göldür. Derinliği 25 metreye kadar kadar ulaşmaktadır. Sülüklü Göl Tabiat Parkı nerede? Nasıl gidilir? Ne yapılır? Giriş ücretleri ne kadardır? İşte yanıtları...

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2020 15:29 GÜNCELLEME 16.03.2020 15:29 Yaşam
Sülüklü Göl Tabiat Parkı nerede? Nasıl gidilir? 2020 Giriş ücretleri
Sülüklü Göl Tabiat Parkı nerede? Nasıl gidilir? 2020 Giriş ücretleri

Bolu ilimizin Mudurnu ilçesi sınırlarında yer alan Sülüklü göl, adını eski zamanlarda gölde yaşayan sülüklerden almıştır. Burada Kızılkanat, Gökkuşağı alabalığı ve Abant Alabalıklarına rastlayabilirsiniz. Sonbahar mevsiminde ağaçların su üzerine yansıması sebebiyle bölge ziyaret için çok fazla ilgi görmektedir. Kamp yapmaya müsait olan Sülüklü Göl Tabiat Parkı'na nasıl gidilir? Ne yapılır? Sülüklü Göl Tabiat Parkı'nın giriş ücretleri ne kadardır? İşte, Sülüklü Göl Tabiat Parkı hakkında bilinmesi gerekenler...

Sülüklü göl nerede nasıl gidilir

SÜLÜKLÜ GÖL TABİAT PARKI'NA NASIL GİDİLİR?

Bolu merkezden gitmek isteyenler için, Sülüklü Göl Tabiat Parkı arası yaklaşık 95 kilometredir ve 2 saat sürmektedir. İstanbul'dan gitmek isteyenler için, Sülüklü Göl Tabiat Parkı arası yaklaşık 210 kilometredir ve 3,5 saat sürmektedir. Ankara'dan ise Sülüklü Göl Tabiat Parkı arası yaklaşık 270 kilometredir ve 4 saat olarak bilinmektedir. Buraya gelmek için büyükşehirlerde günübirlik tur hizmeti veren firmalar vardır. Sabah 08:00 gibi bölgeye gitmek için hareket edilmekte ve akşam 21:00 gibi dönüş yapılmaktadır. Tur şirketleri ile irtibata geçebilirsiniz.

Sülüklü gölde ne yapılır

SÜLÜK TABİAT PARKI'NDA NE YAPILIR?

Yürüyüş seviyorsanız yürüyüş parkurunda yürüyüş yapabilirsiniz. Doğasevenler için doğa yürüyüşü ve koşusu ideal bir etkinlik olacaktır. Bisiklet turları düzenleyebilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi sevenler, harika manzaraları burada bulabilirler. Kişisel çadırınızı getirerek kamp kurabilir, günübirlik konaklamanızı burada gerçekleştirebilirsiniz. Piknik alanın hemen yanına mescid bulunmaktadır.

Sülüklü göl tabiat parkı

SÜLÜK TABİAT PARKI'NA GİRİŞ ÜCRETLERİ?

Çadır getiremeyenler ve kiralamak isteyenler için çadır ücreti günlük 25 liradır. Karavan kiralamak isteyenler için ise günlük karavan ücreti 34 liradır.

Sülüklü göl tabiat parkı ücretleri

Sülüklü Tabiat Parkı'nın giriş ücreti; araçsız kişi başı 5 TL, otomobil ile 18 TL, Motorsiklet ile 10 TL olarak talep edilmektedir.

Sülüklü Göl tabiat parkı

DOĞAL ANTİBİYOTİK KAYNAĞI!

Günümüzden yaklaşık 300 yıl önce heyelan sonucu oluşan göl Milli Parklarca koruma altındadır ve el değmemiş bir güzelliğe sahiptir. Bu nedenle tertemiz havası, akciğerlerinize iyi gelecek ve sağlıklı olmanıza fayda sağlayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR