Akdamar Adası nerede? Akdamar Adası'na nasıl gidilir?

Van'da koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan Akdamar Adası, havaların ısınması ve badem ağaçlarının çiçek açması ile birlikte harikulade bir görselliğe büründü. Akdamar Adası nerede? İşte, görselliği ile büyüleyen Akdamar adasının hakkında bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 14:25 GÜNCELLEME 21.04.2020 14:25 Yaşam
Akdamar Adası nerede? Akdamar Adası'na nasıl gidilir?
Akdamar Adası nerede? Akdamar Adası'na nasıl gidilir?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyaretçilere kapalı tutulan ada, üzerindeki badem ağaçlarının çiçek açmasıyla şaheser bir tablo görünümü aldı. Gevaş ilçesinden 20 dakika süren tekne yolculuğunun ardından ulaşılan bu ada, Van Gölü'nün mavi suları, Artos Dağı'nın henüz erimemiş karları ve badem ağaçlarının rengarenk çiçekleriyle bütünleşerek güzel görüntüler ortaya çıkardı. Peki, her mevsim ayrı güzelliğiyle kendine bağlayan Akdamar Adası nerede? Akdamar Adası'nın özelliği hakkındaki detaylı bilgileri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Akdamar Adası'na bahar geldi

Eşsiz güzelliği görüntülemek isteyen bazı fotoğrafçılar da Valilikten aldıkları izinle adadaki tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraf karelerine taşıdı.

Koronavirüs nedeniyle ziyarete kapalı Akdamar Adası

2019 YILINDA GELEN ZİYARETÇİ SAYISINDA GEÇEN YILLARA ORANLA ARTIŞ OLMUŞTU!

Kültür ve Turizm İl Müdür Muzaffer Aktuğ, Akdamar Adası hakkında açıklama yaptı. Bölge ile alakalı konuşan Aktuğ, 2018 yılında adaya gelen ziyaretçilerin 157 bin 440, 2019 yılında ise  225 bin 117 kişi olduğunu belirledi. 

Akdamar Adası

AKDAMAR ADASI NEREDE? NASIL GİDİLİR?  

Akdamar Adası, Van’a 52 kilometre uzaklıkta. İlk olarak Van’dan Gevaş’a geçmeniz gerekiyor. Gevaş’tan ise sandal ya da teknelere binerek Akdamar Adası’na ulaşıyorsunuz. Kışın tekne seferleri çok sık yapılmıyor. Teknenin hareket etmesi için dolmasını bekleyebilirsiniz.

Akdamar Adası

ADANIN BİLİNMEYEN HİKAYESİ NEDİR?

Bir zamanlar Akdamar Adası’nda bir keşiş, kızı Tamara ile birlikte yaşarmış. Tamara, çevre köylerden birinde yaşayan bir çobana aşık olmuş ve bu çoban her gece Tamara’yı görmek için adaya yüzermiş.

Tamara Hikayesi

Tamara da ona fener tutarak yönünü bulmasına yardımcı olurmuş. Keşiş bunu öğrendiğinde, kızından feneri almış ve bir gece feneri sürekli farklı yerlere tutarak çobanın yüzerken yönünü bulamamasına ve yorulmasına neden olmuş. Uzun süre yüzen ve gücü tükenen çoban, sonunda yorulmuş ve “Ah Tamara, Ah Tamara” diyerek boğulmuş.

 Akdamar Adası

AKDAMARDA KIŞ GÜZELLİĞİ!

Yılın her mevsimi ziyaretçilerine farklı görsel şölen sunan Akdamar Adası ve kilisesi karın yağmasıyla birlikte beyaza büründü. Akdamar Adası'nın beyaza bürünmüş hali, Van Gölü'nün turkuaz mavisiyle birleşince de ortaya birbirinden harika manzaralar çıktı. 

Akdamar Adası

İŞTE AKDAMAR ADASININ BÜYÜLEYİCİ KIŞ MANZARALARI;

Akdamar AdasıAkdamar Adası

Bu şahane Ada'ya Doğu Ekspresi'yle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara'dan yola çıkmak isteyen yolcular, Ankara- Kars istikametli Doğu Ekspres firmasıyla iletişim kurabilir. Doğu Ekspres ile alakalı detaylı bilgi almak için haberimizin içeriğini tıklayın.

Doğu Ekspresi hakkında bilgiler

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR